SOLGT: Denne tomta i Bærum har skiftet eier, og slik kan prosjektet bli.
SOLGT: Denne tomta i Bærum har skiftet eier, og slik kan prosjektet bli.

Gjelsten solgte til Skanska for 210 mill

Om to år begynner de å bygge blokker og rekkehus i Bærum.

Publisert Sist oppdatert

Skanska Eiendomsutvikling har inngått avtale med Bjørn Rune Gjelstens selskap Profier om å kjøpe Kirkeveien 59 på Haslum i Bærum. Eiendommen er ferdig regulert til blokkbebyggelse og småhusbebyggelse på totalt 8.600 kvadratmeter ifølge en pressemelding.

Ifølge en børsmelding fra Skanska ga de 210 millioner kroner for eiendommen. Profier kjøpte den av StorOslo Eiendom i 2018.

Skanska planlegger å bygge 50 leiligheter fordelt på tre blokker i 3-4 etasjer samt 28 rekkehus over et underjordisk parkeringsanlegg.

Eiendommen har tidligere vært en teglfabrikk, og det står et kombinert lager og logistikkbygg der i dag. Byggestarten skal skje i løpet av 2023. Blokkene blir plassert langs Kirkeveien og får leiligheter i varierende størrelse. Rekkehusene skal vende mot plasseres mot eksisterende villabebyggelse i nord og øst.

- Vi er veldig fornøyde med å sikre oss denne flotte eiendommen. Her skal vi skape et trivelig bomiljø med høye miljøkvaliteter og attraktiv arkitektur, sioer konserndirektør Thorbjørn Brevik i Skanska Eiendomsutvikling.

Transaksjonen gjennomføres i løpet av fjerde kvartal og gjøres ved at Skanska kjøper alle aksjene i Høvikhagen AS. Profier er godt fornøyd med salgsprosessen;

- Etter å ha gjort en vurdering av vår øvrige prosjektportefølje i Bærum, har vi denne gangen valgt å selge, sier daglig leder Lasse Lundhaug i Profier.

Powered by Labrador CMS