FORNØYD: Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig. gleder seg over at finansmarkedet og Nordea premierer bærekraftstiltak.

Fredensborg Bolig med bærektaftslinket lån

Fredensborg Bolig og Nordea har inngått avtale om lån som forplikter boligutbyggeren til tre måleparametre knyttet til klimagassutslipp, energimerking av boliger og tilbud av leie til eie-kontrakter.

Publisert Sist oppdatert

Bankene øker tempoet i såkalt bærekraftig finansiering. Sist uke kunne Estate Nyheter fortelle om Braathen Eiendom, som har fått på plass et bærekraftslinket lån på 1,4 milliarder kroner med Handelsbanken. Nå melder Fredensborg Bolig om en avtale mellom Nordea og Fredensborg Bolig om bærekraftslinket lån.

I avtalen forplikter Fredensborg Bolig seg til tre måleparametere relatert til klimagassutslipp, energimerking av boliger og tilbud av Leie-til-eie- kontrakter. Oppnåelsen av disse vil påvirke deres finansieringsbetingelser fremover. Avtalen dekker eksisterende lånefasiliteter i Nordea, samt fremtidige låneavtaler som inngås mellom selskapet og banken.

– Det er gledelig å se at finansmarkedet og Nordea premierer bærekraftstiltak. Dette tror vi bidrar til å skape bedre samfunn, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig. 

– Vi er imponerte over Fredensborg Boligs ambisjoner innen bærekraft, og ser fram til å støtte og samarbeide med selskapet om dette fremover, sier Erik Solvik, Client Executive i Nordea.

Avtalen med Fredensborg Bolig er én i rekken av flere bærekraftlinkede lån den siste tiden. Bare de siste 12 månedene har Nordea hatt en tredobling av denne typen utlån mot bedriftsmarkedet i Norge. Mye har gått til aktører i eiendomsbransjen - der det er stort behov for grønn omstilling.

– Byggenæringen er viktig for Nordea, og står samtidig for rundt 40 prosent av globale utslipp. Denne avtaleinngåelsen med Fredensborg Bolig bidrar til at vi i Nordea oppfyller vår bærekraftstrategi, både på kort og lang sikt, sier Jon Brenden, leder av bedriftsmarkedet i Nordea Norge.

– Bærekraft er høyt oppe på vår dagsorden. Dette samarbeidet gjør det både lettere med kunnskapsdeling på tvers av bedrifter, samtidig som vi kan pushe hverandre til å nå nye mål, sier Svenkerud.

 

Powered by Labrador CMS