FOKUS PÅ VEKST: Fra venstre Jørgen P. Ulvness og Cathrine Klouman, som begge er styremedlemmer i OVERO og CEO André Fenger og COO Fabian Damhaug.

Femdoblet omsetningen – nå skal proptech-selskapet hente penger

Proptech-selskapet OVERO vil hente mellom 6 og 7 millioner kroner i en emisjon for å fortsette veksten.

Publisert Sist oppdatert

Proptech-selskapet OVERO har utviklet en overtakelsesprotokoll for boliger, som tilbyr blant annet forsikring, finansiering, flyttetjenester, vask og andre tjenester som det er behov for i forbindelse med et eiendomskjøp.

COO Fabian Damhaug i OVERO forteller om høy aktivitet i selskapet det seneste året. OVERO har nå kommet opp i 15 ansatte, hvorav 11 holder til i Norge. Selskapet har hatt kraftig vekst i inntektene i år og vurderer nå å hente inn ny egenkapital i en emisjon.

– Vi er i en veldig spennende vekst om dagen. Det er gøy å se at det man bygger begynner å stabilisere seg på et godt nivå. Fra første kvartal til i dag har vi nærmest femdoblet omsetningen. Nå ønsker vi å gjøre en ny emisjon i starten av oktober, sier Damhaug.

Han mener selskapet er bedre posisjonert nå enn det har vært noen gang.

– Men vi er også klar over at kapitalmarkedet er mye tøffere enn for to år siden. Derfor er det viktig at vi har den veksten vi nå oppnår. Vi har en løpende god dialog med løpende eksisterende aksjonærer og må være pragmatiske, både bår det gjelder prising og hvordan vi møter investorene.

– Vil dere prioritere eksisterende aksjonærer eller vil dere hente kapital fra eksterne?

– Vi ønsker alltid ny kapital velkommen, så lenge det tilfører oss noe. Gjerne noen med bransjekunnskap også. Vi skal hente mellom 6 og 7 millioner kroner i denne runden her. Vi har en strategi om at vi aldri henter mer enn vi må, og prioriterer tight kostnadskontroll fremfor å hente mye penger som bare blir surret bort, sier Damhaug.

Det seneste året har selskapet inngått en avtale med EXP, som er Tysklands raskest voksende meglerforetak.

– Tyskland er ett av markedene vi satser inn mot. De bruker mange av de samme digitale verktøyene som Norge, bortsett fra at de gjør det med penn og papir. Det er ca. 2,5 millioner boligsalg hvert år i Tyskland. Vi har også sendt ut kontrakter til flere andre meglerforetak i Tyskland, sier Damhaug.

I Finland har OVERO gått live med ReMAX, hvor kunden kan velge en white-labelet markedsplass. ReMax har hjulpet til med å forhandle frem tredjepartsavtaler.

– Vår inntektsmodell er at vi får en engangssum fra tredjepartsavtalene som tegnes via plattformen vår. Den fordeler vi med megleren, sier Damhaug.

OVERO har også knyttet til seg kapasiteter som Jørgen Ulvness, Cathrine Klouman, Christian Berg, Per Kumle og Torstein Harildstad og har kunder som Boa Eiendomsmegling, Eie, W. Eiendomsmegling, deler av Eiendomsmegler 1, Krogsveen og den internasjonale kjeden REMAX, samt flere kunder på vei inn.

Powered by Labrador CMS