SLUSH: Ingebjørg Foss Daae og Janne Aas-Jakobsen fra Consigli skal til Helsinki sammen med en tredje kollega.

Consigli er klare for Slush Nordic Showcase

Blir presentert som ett av ti selskaper det er verdt å følge med på.

Publisert

Teknokonferansen Slush i den finske hovedstaden har gått fra å være en intim endagssamling i 2008 med 250 deltakere til en rekke arrangementer over hele verden. Hovedbølet er det årlige Slush-arrangementet i november og til årets versjon kommer ifølge dem selv 13.000 besøkende. Av dem er visstnok 5.000 gründere og drivere, 3.000 investorer og 300 pressefolk.

På veien til å bli en megakonferanse har - fortsatt ifølge dem selv - målet vært det samme: Å fokusere på hvordan de best kan betjene oppstartsøkosystemer over hele verden.

Slush handler om oppstart, investorer og innovasjon - og er visstnok verdens største samling av risikovillig kapital i tillegg til å samle hvem som er hvem i oppstart. 

Slush 2022 samlet 4.600 oppstartsgründere og -driveres amt 2.600 investorer som representerte tusen milliarder kroner i eiendeler under forvaltning. Av de 4.600 var 

87% europeiske, 40% nordiske, 26% finske, 7% asiatiske og 5% nordamerikanske. 

28 % av disse hadde patentert en del av produktet sitt. De fleste investorene  kom fra Nord- og Sentral-Europa. Det var også 50 % flere nordamerikanske enheter til stede sammenlignet med 2021 (90 vs. 59).

De neste enhjørningene

– Nordic Showcase er vår måte å sette søkelyset på startups som vi tror er de neste nordiske enhjørningene. For å gjøre dette har vi studert krystallkulen og nå er vi endelig klare til å dele spådommene våre, sier Niina Niskanenn hos Slush i en pressemelding.

 Hun viser samtidig til de seneste årene har Nordic Showcase vist frem oppstartsselskaper som Bolt, Veriff og Kahoot.

 – Og gjett hva disse selskapene har til felles i dag? De er alle enhjørninger, påpeker hun.

Det norske proptechselskapet Consigli er ett av de ti nord-europeiske selskapene som Slush trekker frem i år. Med gründer Janne Aas-Jakobsen i spissen har de utviklet Autonomous Engineer, som bruker generativ AI, avansert matematikk og domenekunnskap for å redusere risiko, kostnader og karbon i utviklingsprosjekter.

– Det er veldig stas for oss å være på listen over de 10 selskapene Slush mener blir de neste nordiske enhjørningene. At vi får presentert Consigli fra scenen på Slush er også en veldig god eksponering for internasjonale investorer, sier Aas-Jakobsen som skal presentere selskapet.

Med seg på turen til Finland får hun Ingebjørg Foss Daae og teknisk leder Vemund Santi.

Foss Daae påpeker at siden de generelt ikke deltar på techscenen, men holder seg til eiendom. 

– Derfor blir det spennende å se hva som rører seg innen tech for andre industrier når vi først reiser til sagnomsuste Slush. Forhåpentligvis finner vi spennende teknologier som vi kan overføre til eiendomsbransjen når vi kommer hjem.

De ni andre selskapene er:

 Danske Eivee

Estiske Grünfin

Estiske Koos

Svenske Medoma

Finske Origin by Ocean

Svenske Paebbl

Finske Quanscient

Norske Spoor AI

Danske Yaak Technologies

 

Powered by Labrador CMS