Aktuelt:

VANT CITYPRISEN: Rebel ble vinneren av Cityprisen 2022.
VANT CITYPRISEN: Rebel ble vinneren av Cityprisen 2022.

Entras Rebel-prosjekt vant Cityprisen

Den 25. Cityprisen ble delt ut til Entras Rebel-prosjekt i Universitetsgata 2.

Publisert Sist oppdatert

Det er under den årlige eiendomskonferansen Citykonferansen at bransjeforeningen Norsk Eiendom deler ut Cityprisen, en pris som regnes som norsk eiendomsbransjes Oscar. Citykonferansen arrangeres av Estate kunnskap og Norsk Eiendom og ble tirsdag avholdt for 25. gang.

Etter å ha gått gjennom prosjekter fra hele Norge fant juryen frem til tre nominerte kandidater til Cityprisen 2022: Økern Portal i Lørenfaret 1 i Oslo, Rebel i Universitetsgaten 1 2 i Oslo og Kulturhuset i Vaskerelven 8 i Bergen.

Under middagen på Citykonferansen ble det klart at det var Rebel som stakk av med Cityprisen 2022. Entra er utbygger, mens Mad arkitekter, Krohnark, Cushman & Wakefield Realkapital og SQM har vært rådgivere.

REBEL.
REBEL.

Her er juryens begrunnelse for at Rebel vant Cityprisen:

«Rebel i Universitetsgaten 2 er utviklet innenfor trange rammer. Men fremfor å la seg begrense av fysiske og regulatoriske begrensninger, har Entra ASA vist stor kreativitet og vilje til å tenke nytt.

Høye ambisjoner og krav til sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft, har vært styrende for programmering og formgivning. I tillegg til egne målsetninger, er prosjektet formet av forventinger fra byen, myndigheter og ikke minst fremtidige brukere og besøkende til prosjektet.

Rebel åpner seg mot byen og byr på en sammensetning av funksjoner, møteplasser og aktiviteter, som skaper kontakt mellom folk og virksomheter som ellers ikke ville skjedd. Gjennom nytenkende utnyttelse av arealer som tradisjonelt har vært lukket, mørke eller øremerket bestemte formål, får gjester og brukere en ekstra opplevelse og bygget økt besøksverdi.

Entra tar selv et stort eierskap til drift og videre utvikling av prosjektet og vil i tett samspill med byggets brukere tilpasse dette til omskiftelige behov og nye typer aktiviteter i fremtiden. Med en imponerende evne til å tenke nytt og velge modige løsninger, fra arealutnyttelse og identitet til driftskonsept og forretningsmodell, har årets vinner av Cityprisen gjennomført et stykke nybrottsarbeid til inspirasjon og etterfølgelse for bransjen».

Powered by Labrador CMS