FLYTTER: NRKs kommende hovedsete i Midt-Norge blir i Entras nybygg i Holtermanns veg 1-13.

Entra skal bygge nytt mediehus for NRK i Trondheim

Partene inngikk i sommer en intensjonsavtale, og er nå enige om avtalen som sikrer NRK nye lokaler.

Publisert

NRKs kommende hovedsete i Midt-Norge blir fra 2025 Entras nybygg i Holtermanns veg 1-13 på Elgeseter ifølge en pressemelding.

Her får NRK få ca. 9.600 kvadratmeter tilpasset en digital arbeidshverdag, og med det siste av teknologi for å ivareta allmennkringkasterens fremtidige behov. Avtalen medfører at Entra starter opp det tredje og siste byggetrinnet i utviklingsprosjektet på tomta allerede i første kvartal 2023.

– Vi er sikre på at når NRK skal flytte fra Tyholt, så blir det til lokaler som ivaretar deres fremtidige behov på en best mulig måte. Området rundt Holtermanns veg tilhører et av de mest spennende innovasjonsmiljøene i Norge og Trondheim med NTNU, Sintef, St. Olavs hospital og NINA som nærmeste naboer. NRK vil forsterke denne posisjonen, sier administrerende direktør Sonja Horn i Entra.

Avtalen innebærer at NRK får en eierandel på 49 prosent i de delene av lokalene som de skal leie. Resten eies av Entra.

Holtermanns veg 1-13 ligger på Elgeseter, midt i Trondheims ledende forsknings- og innovasjonsmiljø. Prosjektet er Entras største utviklingsprosjekt i Trondheim med totalt mer enn 48.000 kvadratmeter kontor- og næringsarealer. Første byggetrinn på 11.700 kvadratmeter ble ferdigstilt i 2020. Byggetrinn to er på 20.900 kvadratmeter, og de første leietakerne flytter inn i første halvår av 2023.

Prosjektets tredje og siste byggetrinn blir igangsatt i løpet av første kvartal 2023, og medfører nye 15.500 kvadratmeter med arealer, hvorav rundt 9.600 kvadratmeter er forbeholdt NRK. I tillegg består prosjektet av felles parkeringskjeller.

Powered by Labrador CMS