SELGER: Sonja Horn har solgt to eiendommer i Oslo sentrum.
SELGER: Sonja Horn har solgt to eiendommer i Oslo sentrum.

Entra selger for 1,5 milliarder

Entra har solgt Akersgata 51 og Tordenskiolds gate 6 i Oslo sentrum til NREP for 1,5 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Entra fortsetter å selge eiendommer for å få ned gjeldsandelen. Mandag morgen meldte selskapet om salget av to sentrumseiendommer til den nordiske eiendomsgiganten NREP. Entra selger Akersgata 51 og Tordenskiolds gate 6 med en total eiendomsverdi på 1,473 milliarder kroner. Eiendomsverdien er 1 prosent lavere enn Entras bokførte verdier av eiendommene. Som en del av transaksjonen, stilker Entra med en selgerkreditt på 250 millioner kroner med en årlig rente på 4,5 prosent i 18 måneder fremover.

Eiendommene har et samlet areal på 23.400 kvadratmeter. Tordenskiolds gate 6 ble en del av Entra-porteføljen etter kjøpet av Oslo Areal og er på rundt 5.500 kvadratmeter. I 2021 hadde den leieinntekter på 13,6 millioner kroner.

Akersgata 51 er på rundt 17.500 kvadratmeter og ligger 50 meter fra Stortinget t-banestasjon. Det ni etasjer høye bygget er tegnet av Oddmund Eindride Slaatto og var ferdigstilt i 1933. Akersgata 51 AS genererte leieinntekter på 35,6 millioner kroner i 2021.

Wikborg Rein var juridisk rådgiver for NREP, mens Realkapital Investor og Arctic Securities var tilretteleggere. Arctic Securities har tilrettelagt for obligasjonslånet som finansierer kjøpet og CBRE har vært kommersiell rådgiver.

Powered by Labrador CMS