SMÅHUS: Den 75 mål store tomta skal utvikles med rundt 150 småhus.

Utviklet boliger til bråstoppen i fjor – nå er det på'n igjen i Halden

Det Bærum-baserte eiendomsselskapet har i flere år arbeidet med å utvikle den 75 mål stor eiendommen.

Publisert Sist oppdatert

– Nå prøver vi igjen og bygger nye byggetrinn. Dette håper vi blir et skifte og at nybygg kommer seg litt opp igjen etter et tregt 2023, sier styreleder Rune W. Nilsson i Englekor Utvikling om sine pågående utviklingsprosjekter i Halden.

De kjøpte prosjektet i 2020 og fikk godkjenning året etter – 12.000 kvadratmeter BYA som er regulert til ca. 150 rekkehus, leiligheter og eneboliger. Eiendommen ligger 800 meter fra Høyskolen i Halden.

Selskapet har ifølge en pressemelding delt eiendommen i flere delfelter, og har allerede solgt 15 eneboligtomter  til en utbygger. I samarbeid med ABC Hus ble et annet felt utviklet med sju rekkehus som ble solgt på kort tid i 2021. 

– Perioden 2020 til 2022 var preget av høy aktivitet og salg, men fra slutten av 2022 strammet bankene inn og finansiering ble en utfordring. 2023 var et krevende år hvor vi sto overfor betydelige utfordringer med finansiering og samarbeid med bankene – og all videre utvikling ble satt på vent. Vi måtte tilføre selskapet 18 millioner kroner i ny egenkapital for å nedbetale gjeld, forklarer Nilsson.

Tror på bedre tider

Men nå er trenden er i ferd med å snu, og før jul i fjor solgte de ett delfelt for 16 millioner.

– Det sikrer finansiering av resterende infrastruktur til flere nye felter og går til å nedbetale lån. Videre har vi solgt et annet felt til en kunde der vi skal bygge alle 12 nye leiligheter som legges ut for salg nå. Disse skal ferdigstilles overleveres i siste kvartal 2024, påpeker han.

Og fortsetter:

– Denne kunden har dessuten opsjon på å kjøpe tilsvarende ferdige leiligheter i to andre felter, og vi har store forventninger om å selge de gjenværende 80-90 leilighetene i de kommende årene, sier Nilsson. 

Utviklerens mål å skape et  boligområde med rimelige, moderne boliger, rekkehus og eneboliger. 

– Vi er begeistret for fremtiden og tror timing for nybygg nå er perfekt. I tillegg er Halden et vekstområde og vi forventer flere folk som flytter dit da prisene er vesentlig lavere enn i Fredrikstad, Sarpsborg og Moss, poengterer han.

Englekor Utvikling eies av Habitat Bolig, Everybase og Dsvg AS.

Powered by Labrador CMS