NYTT: Dette hotellet åpner i 2024.
NYTT: Dette hotellet åpner i 2024.

Enda et hotell i Stordalens favn

Wood Hotel i Bodø skal tre inn i den kommende hotellkjeden Strawberry, i dag kjent som Nordic Choice.

Publisert

Våren 2024 åpner et nytt hotell på Rønvikfjellet i Bodø, og nå er driftsavtalen underskrevet mellom eier Rønvikfjellet Invest og hotellselskapet Nordic Choice Hotels. Dette er det første hotellet som signeres etter at det ble kjent at Nordic Choice Hotels bytter navn til Strawberry neste år, ifølge en pressemelding.

Hotellet skal bygges i tre og blir på rundt 10.000 kvadratmeter totalt, med henholdsvis 145 hotellrom og 30 hotelleiligheter.

– Det er en grunn til at vi satser så sterkt i Bodø: Ingen andre byer har hatt så enorm utvikling de seneste årene. For meg ble det en energiinnsprøytning da vi i fjor åpnet to nye hoteller i byen. Nå legger jeg meg på lading til vi kan åpne dørene på Rønvikfjellet i 2024, sier Strawberry-grunnlegger Petter A. Stordalen.

Bærekraftig

Byggeteknikken med limtredragere og massivtre gjør at hotellet visstnok får rundt 45 prosent lavere CO2-avtrykk enn om det ble bygd i stål og betong. I tillegg skal et samarbeid med Bodø Energi sørge for at det produserer egen energi via solceller på taket.

– Arthur Buchardt er en pioner på dette området og har vist resten av bransjen hvordan man både kan bygge og tenke nytt for å bidra til det grønne skiftet. Som eier og byggherre er han også en garantist for at hotellets innredning vil være norskproduserte møbler i så stor utstrekning som mulig. Dette er et prosjekt med gode ringvirkninger, påpeker Stordalen.

Hva det vil koste å bygge hotellet sier pressemeldingen intet om, men da Estate Nyheter skrev om planene tilbake i 2019 gikk det frem at Buchardt hadde planer om å bygge 250-300 rom over 10-12 etasjer til 500 millioner kroner

Konferansefasiliteter

De 30 leilighetene i bygget skal leies ut gjennom hotellet. I tillegg til rommene blir det restaurant, bar og konferansefasiliteter. I åttende og øverste etasje blir det gym, sauna og velværeavdeling med takterrasse og utendørsbasseng.

– I tillegg skal vi videreføre tradisjonen og funksjonen til Turisthytta, som siden 1890 har vært et utgangspunkt for turer i vakker natur. I første etasje skal vi ha et kafétilbud og en stor lobby hvor alle skal føle seg velkommen, sier administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels.

Hotellet eies av Buchardt-selskapet Rønvikfjellet Invest, mens HENT er entreprenør. Arkitekt er KB Arkitekter. Arbeidet med å rive den gamle Turisthytta starter umiddelbart, mens byggestarten er medio august 2022.

Powered by Labrador CMS