RABATT: Idar Bjørdal har allerede fått kjøpt andeler i eiendomsfond med det han karakteriserer som «god rabatt».
RABATT: Idar Bjørdal har allerede fått kjøpt andeler i eiendomsfond med det han karakteriserer som «god rabatt».

Jakter fonds- og syndikeringsandeler med rabatt i urolig eiendomsmarked

Idar Bjørdal jakter på rabatterte andeler i syndikater og eiendomsfond til sitt DNB Core Plus-fond.

Publisert Sist oppdatert

Det relativt ferske eiendomsfondet DNB Eiendomsfond Core Plus har et bredt mandat og kan investere i andre eiendomsfond, syndikater og eiendommer. Ved utgangen av andre kvartal hadde selskapet fått tegninger på 673 millioner kroner, og 24 prosent av fondet besto av likvide midler.

Det er Idar Bjørdal som leder fondet, og nå jakter han på rabatterte andeler i fond og syndikater. Han har nettopp gjennomført en investering i et eiendomsfond.

– Vi har kjøpt en fondsandel nå hvor vi fikk god rabatt. I der korte bildet kan det tilsynelatende se bra ut, men det blir jo utviklingen i eiendomsverdiene fremover som avgjør. Vi har tørt krutt klart og er opportunistiske, men vi er samtidig litt avventende til markedet. Ser man isolert på Entra-aksjen og de svenske eiendomsaksjene, som har falt kraftig, så er markedsforventningene klare, sier Bjørdal.

Det handles også flere syndikater med store rabatter, men Bjørdal forteller at de postene er for små for fondet hans.

– Det er syndikater hvor du får rabatter på 15 prosent, men det er ikke noe betydelig volum der. Vi har ikke blitt presentert poster på 25 prosents eierandel med sånne rabatter, sier Bjørdal.

Powered by Labrador CMS