Disse vil du se mer av

Publisert Sist oppdatert

Torsdag denne uken var auditoriet hos advokatfirmaet BA-HR fylt til randen av eiendomsfolk som hverken har opplevd jappetid eller bankkrise, men som like fullt utgjør en stor og tydelig gruppe i eiendomsbransjen. Foreningen Ung i Næringseiendom er en realitet, og ingen skal være i tvil om at medlemmene vil markere seg i tiden fremover.

Les også: Mange vil inn i bransjen

Initiativtakere bak foreningen er  Henrik Baardsen(33) fra Pangea, Salman Saeed(29) fra Linstow,  Daniel Bjørn(33) fra Newsec, Daniel Løken Høgtun(31) fra advokatfirmaet Selmer og Henrik Rudene Taubøll(30) fra advokatfirmaet BA-HR. 

Foreningens formål er å tilrettelegge for faglige- og sosiale møtepunkter for erfaringsutveksling og nettverksbygging i en bransje som ellers «historisk sett har blitt karakterisert som passe grå hva gjelder snittalder og kjønn». Det stilles som krav til medlemskap at den enkelte er under 35 år og har sitt daglige virke i næringseiendomsrelatert virksomhet. 

Les også: Rekordyield på Tjuvholmen

Les også: Brennhett transaksjonsmarked i Stavanger

Les også: Svenskene rykker inn

– Vi satte et tak på 85 mennesker til det første arrangementet, og vi var fulltegnet i løpet av et par timer. Det har stått folk på venteliste for å være med, sier Salman Saeed, som introduserte eiendomsadvokat-veteran Anne Sofie Bjørkholt(49) som første foredragsholder under torsdagens samling. 

Bjørkholt fikk æren av å dra forsamlingen gjennom historien bak næringseiendom i Norge, før Per Mortensen(58), konsernsjef i Linstow, orienterte om selskapets virksomhet spesielt og byutvikling generelt. Mortensen minnet om viktigheten av lange briller i eiendomsbransjen, og dro paralleller til slottsarkitekt Hans Ditlev Franciscus von Linstows arbeid med Slottet i Oslo, som strakk seg over mer enn 24 år på 1800-tallet. 

Les også: Nordisk transaksjonsboom

Les også: DnB Liv bak milliardsalg

Les også: Selger logistikk for 2,5 milliarder  

Haakon Ødegaard(31), analysesjef hos Malling & Co Markets, tok deretter over med en presentasjon av situasjonen i dagens marked for næringseiendom. Ødegaard gjorde det klart at oljeprisfallet var i ferd med å sette sitt preg på deler av utleiemarkedet, mens øvrige økonomiske forhold på alle måter gjør Norge attraktivt for utenlandske eiendomsinvestorer. Som kjent var utlendingene svært aktive i Norge i fjor, og lite tyder på at dette ikke vil fortsette, sier Ødegaard.

Les også: – Like stort trykk i eiendom som før

Arrangementet ble avsluttet med bevertning og nettverksbygging ut i de sene timer. Foreningen har allerede opplegget rundt neste møte klart. Foreningens LinkedIn-side teller per i dag 160 medlemmer, og Ung i Næringseiendom ble så sent som 29. januar i år registrert i Enhetsregisteret under ideelle organisasjoner. 

Les også: – Oslo er underpriset

Les også: – Leieprisene skal ned

Les også: – Leieprisene vil øke 30-40 prosent

 

Powered by Labrador CMS