GODTAR IKKE DOM: Daimyo Eiendom godtar ikke tapet mot Teleplan Eiendom i Oslo tingrett, vedrørende leiebetingelsene for dette P-huset på Fornebu. Partene skal derfor møtes igjen i lagmannsretten i juni.

Daimyo og Teleplan møtes til ny rettssak i juni

Daimyo Eiendom og Teleplan Eiendom krangler om leieavtale på Fornebu.

Publisert Sist oppdatert

Estate Nyheter omtalte i midten av januar at Teleplan Eiendom hadde gått seirende ut av en rettssak mot Daimyo Eiendom, hvor utgangspunktet er en leieavtale fra 80-tallet på Fornebu.

Daimyo Eiendom mener leieobjektet – et parkeringshus – er i så elendig forfatning at det ikke forsvarer leiesummen. Daimyo har derfor holdt tilbake millionbeløp i leie.

Teleplan Eiendom svarte med å stevne Daimyo – og fikk medhold i sitt krav i Oslo tingrett. Domstolen dømte Daimyo til å betale 2,16 millioner kroner i utestående husleie til Teleplan. 

I tillegg ble Daimyo dømt til å betale sakskostnadene til motparten med 1,58 millioner kroner. Med tillegg av sine egne sakskostnader på 787.000 kroner, er advokatkostnadene i saken høyere enn selve tvistesummen.

Daimyo har anket dommen, som dermed ikke er rettskraftig. Ankesaken skal behandles i Borgarting lagmannsrett i andre halvdel av juni. Det er satt av tre dager til ankebehandlingen.

Powered by Labrador CMS