NYTT: Amfi Rørvik åpner til påske. Ill.: AMB arkitekter

Coop og Thon utvider sammen

Når herligheten står ferdig til påske, har kjøpesenteret fått dobbelt så mye plass i tillegg til leiligheter på taket.

Publisert Sist oppdatert

Leiasenteret midt i Rørvik sentrum i Vikna kommune i Trøndelag blir et Amfi-senter i april neste år, når det forbindes med den 6.000 kvadratmeter store nye delen som bygges nå. I tillegg kommer 30 leiligheter på taket.

– Vi utvikler en gammel eiendom som først ble revet for flere siden og gjort om til parkeringsplass. Det var om å gjøre å finne på noe, dermed bygger vi et separat bygg med bru over til det 8.000 kvadratmeter store eksisterende senteret. I tillegg blir det 2.500 kvadratmeter med parkering under, sier prosjektansvarlig Geir Garte i Olav Thon-gruppen.

LES OGSÅ: Kombinerer gammel bygg med nye

Coop eier 75 prosent av senteret mens Thon eier resten og skal stå for driften av Amfi Rørvik. Å kombinere boliger og kjøpesenter er en klar strategi i Thon-systemet.

– Det er om å gjøre å få en så sterk muskel som mulig. I det gamle Amfi-systemet skygget vi unna boliger fordi det var en komplisert kombinasjon, Thon ser imidlertid på det som en mulighet, påpeker Garte om prosjektet som Hent bygger for 250-280 millioner kroner.

Amfi Rørvik med tre etasjer ruver godt i sentrum. Hittil har interessen for leilighetene vært god – 20 av 30 er solgt allerede og to er reservert.

LES OGSÅ: Brække kjøpte nærsenter

– Interessen for å flytte til sentrum er stor, som i alle tettsteder som tilbyr gode boligprosjekter, poengterer Garte.

Eiendomssjef Eva Jonhansen sier at det totalt blir rundt 30 butikker i Amfi Rørvik. Flere nye aktører er på vei inn, men alt er ikke ferdig utleid ennå.

– Rørvik er en fin plass med god tilvekst av yngre mennesker, og kommunen har god økonomi. Det lover godt for fremtiden. Jeg tror de gjenværende leilighetene kommer til å gå unna når folk får se den fantastiske utsikten over skipsleia og den fine takhagen, sier hun.

Leiasenteret omsatte i 2018 for 184 millioner kroner, ned to prosent fra 2017.

Ved nyttår slås Vikna og Nærøy kommuner sammen til Nærøysund kommune, og får da over 9.500 innbyggere. Dette blir landets største havbrukskommune og en stor fiskerikommune med sjømatbedrifter som omsetter for over seks milliarder kroner. Rørvik er Trøndelagskystens største fiskerihavn og ifølge SSB skal folketallet her øke med 20 prosent de neste 20 årene.

Powered by Labrador CMS