KJØP: Scala Eiendom tar over Down Town i Porsgrunn før årsskiftet.

Scala Eiendom kjøper i Porsgrunn og Horten

Kjøpesenterselskapet blar opp 1,25 milliarder kroner for Down Town i Porsgrunn og Sjøsiden i Horten.

Publisert

– Dette er eiendommer som passer vår strategi bra. De er begge klare nummer en-sentre i sine markedsområder, og spesielt Down Town i Porsgrunn har et stort utviklingspotensial i form av både boliger og utvidelse. Vekst bare for vekstens skyld er i seg selv ikke en målsetning, men når vi nå kunne gjøre et kjøp av gode eiendommer med potensial, til det vi oppfatter som en fornuftig pris, så var det riktig å benytte muligheten, sier Mikael Skovrup, strategi- og investeringsdirektør i Scala Eiendom.

Det er Citycon som selger, og eiendomsverdien for de to eiendommene er 1,25 milliarder kroner. Down Town har et brutto utleiebart areal på 36.700 kvadratmeter, hvorav 31.900 er butikkareal. Senteret har 70 butikker og senterets omsetning i fjor var på ca. 950 millioner kroner. Sjøsiden har et brutto utleiebart areal på 11.300 kvadratmeter og et butikkareal på 9.900 kvadratmeter. Senterets 30 butikker omsatte for rundt 350 millioner kroner i fjor.

Scala Eiendom ble etablert i 2012 og forvalter i dag 22 sentre, med vekst som skjer gjennom utvikling innen handel, servering, helse, kontor og bolig. Selskapet har ca. 650 millioner kroner i leieinntekter før transaksjonen.

– Vi ser frem til å overta eiendommene og til å bidra til at de forsterker sine markedsposisjoner, at kunder og leietagere trives på sentrene og til å bidra positivt til byutviklingen i både Porsgrunn og Horten, sier administrerende direktør Hans Jørgen Mørland.

Scala er eid av NorgesGruppen, Fredriksborg og Schage Eiendom.

Transaksjonen innebærer at Citycon fortsetter å rydde opp i porteføljen og selge unna eiendommer som ikke passer i selskapets strategi. Citycon har solgt unna en rekke kjøpesentre det seneste året, blant annet Buskerud Storsenter til Aurora Eiendom og Magasinet Drammen til Vedal og et Clarksons Platou-fond.

Powered by Labrador CMS