MEGATRENDER: Under frokosten pekte Christian Ringnes på to megatrender i eiendomsbransjen.

Christian Ringnes: «Det blir bra enten i 2026 eller 2028, så det er bare å holde ut»

På årets siste Proptech til frokost var det all time high i antall påmeldte, og Christian Ringnes kom med noen trøstende ord etter de utallige rentehevningene.

Publisert Sist oppdatert

Proptech Norway advarte om ekstrem julestemning før det siste Proptech til frokost-arrangementet i 2023, og det var i alle fall ikke noe i si på oppmøtet denne torsdag morgenen. Det var rekordhøye 270 påmeldte til frokosten, som denne gangen ikke var på Mesh Youngstorget, men totalrenoverte Hausmanns hus (Hathon Eiendom).

Julestemningen ble umiddelbart satt da St. Hallvard-guttene kom syngende ned vindeltrappen ned til personalrestauranten, som har et visst hotellpreg. Koret bød blant annet på «Deilig er jorden» og «Jon Blund» – han som ligner litt på nissen i grunn.

St. Hallvard-guttene.

Det var mange med nisselue til stede på frokosten, deriblant Christian Ringnes, som oppsummerte eiendomsåret 2023 med blant annet stigende renter, men at «det blir bra enten i 2026 eller 2028, så det er bare å holde ut». Han påpekte også at det er to megatrender i eiendomsbransjen.

– Den første er bærekraft. Nå er det fokus på hvordan man skal få bygg opp i en høyere energiklasse. Dette er mye viktigere nå enn for 2-3 år siden, sa Ringes.

Den andre megetrenden han pekte på, er AI.

– Chat GPT er ikke dårlige greier, slik mange tror, den gjør faktisk veldig bra ting. Betalingsversjonen av Chat GPT er trolig de beste dollarene du har brukt. Det begynner å bli veldig kraftig, sa Ringnes.

Til stede var også Carine Blyverket fra Entra, Dag Tønder fra Storebrand og Martin Melhus fra Malling & Co.

I november ble det kjent at Entra, Storebrand Eiendom og Malling & Co hadde gått sammen om et proptech-selskap, som skal gi deres mer enn 200.000 kontorbrukere en sømløs brukeropplevelse. Under frokosten fortalte de om hvorfor de har gått sammen, samt hva de ønsker å oppnå. Det kom også frem at de har internasjonale ambisjoner. Selskapsnavnet ville de ikke avsløre ennå – det blir offentliggjort på nyåret.

Daniel Butenschøn, daglig leder i Proptech Norway, sier til Estate Nyheter at det var helt naturlig for dem å invitere Entra, Storebrand Eiendom og Malling & Co til arrangementet.

– Vår oppgave er å kople eiendomsaktører og teknologiaktører for å få en raskere digitalisering av eiendomsporteføljen enn vi ellers ville ha gjort. Jeg tror dette samarbeidet blir et flaggskip, som kan drive utviklingen innen eiendomsdrift, sier Butenschøn.

Powered by Labrador CMS