54 BOLIGER: Fagerlunden på Bekkestua har ekstra fokus på miljø og bærekraft.
54 BOLIGER: Fagerlunden på Bekkestua har ekstra fokus på miljø og bærekraft.

Bygger 54 leiligheter med BREEAM-sertifisering

Skanska Eiendomsutvikling går i gang med byggingen av boligprosjektet Fagerlunden på Bekkestua. Målet er oppnå miljøsertifiseringen BREEAM-NOR Excellent.

Publisert

Prosjektet blir dermed ett av de første boligprosjektene på dette nivået i Norge.

- Vi er veldig fornøyde med at Skanska har satt seg mål om å bygge et av, om ikke det første, boligprosjektet i Norge med miljøsertifisering BREEAM-NOR Excellent. Vi har i hele forprosjektet hatt et stort fokus på at dette skal bli et flott prosjekt for både boligkjøperne som skal bo i det, og for naboene, sier Helen Gåsvik, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling.

Det er Kristin Jarmund Arkitekter som har tegnet prosjektet på 54 leiligheter fra ca. 50 til 163 kvadratmeter fordelt på tre bygg. De arkitektoniske ambisjonene er høye, og Skanska vil kombinere høy bokvalitet og grønne omgivelser med en bærekraftig byggeprosess. Fokuset har hele tiden vært rettet mot å bevare deler av den naturlige vegetasjonen som i dag omringer området, samt mot energieffektivitet og gode og klimasmarte materialvalg. Fagerlunden ligger sentralt til med kort vei til kollektivknutepunkt og Bekkestua sentrum like ved. Planlagt ferdigstillelse er sommeren 2024.

- Endelig setter vi i gang med byggingen, noe vi har gledet oss til lenge. Vi ser frem til et spennende prosjekt med veldig høye bærekraftambisjoner. Vi vil underveis i byggeprosessen også gjøre vårt ytterste for å hensynta prosjekts naboer. Det vil bli opprettet en naboblogg der de som ønsker kan melde seg opp til å få løpende informasjon om arbeidet som gjøres, og de vil også kunne finne kontaktinformasjon til prosjektet, sier Terje Nyborg Olsen, regiondirektør i Skanska Bygg.

Powered by Labrador CMS