VERN OG UTVIKLING: Prosjektet på Bislet skal kombinere vern av gamle kulturminner med utvikling av moderne nye boliger.

Den gamle tobakksfabrikken på Bislett skal gi 27 nye boliger

Veslefrikk Eiendom og Bunde Eiendom går i gang med et sentralt beliggende boligprosjekt i Thereses gate på Bislett.

Publisert Sist oppdatert

– Noe av det beste med Oslo er man kan leve tett på både byen og grønne lunger. Prosjektet vårt ligger mellom Thereses gate og Stensparken, så boligeierne her får en fantastisk beliggenhet. Vår ambisjon er å aldri gå på kompromiss med kvalitet i prosjektene våre, og her har vi muligheten til å skape noe helt spesielt for litt ekstra kresne boligkjøpere, sier adm. direktør Tom André Svenning-Gultvedt i Veslefrikk.

Den 1,5 mål store tomten ble opprinnelig bygget som filialfabrikk, pakkhus og bryggerhus for Conrad Langaard Tobaksfabrikk i 1879, og står oppført på Byantikvarens gule liste. Veslefrikk Eiendom og Bunde Eiendom har hyret inn arkitektkontoret Tuvalu for å tegne et prosjekt som skal balansere disse kulturminnene med moderne arkitektur, med en fremtredende rolle for historien.

I GANG: Byggingen av de nye leilighetene er i gang.

Det gamle bryggerhuset blir en egen byvilla, og i et leilighetsbygg på seks etasjer kommer både små og store leiligheter. Det blir også bygget et rekkehus. Totalt blir prosjektet på 2025 kvadratmeter bolig og 1100 kvadratmeter næring. Leilighetene i prosjektet får store vindusflater, mange av dem ut mot Stensparken og de store trekronene der. Prosjektet kommer for salg nå før sommeren.

– Vi har allerede startet byggingen, og regner med å bli ferdig til sommeren 2026. For oss er det viktig å bygge noe som skiller seg ut og blir skikkelig bra. Da er Veslefrikk den beste partneren vi kunne ønske oss, sier administrerende direktør Odd-Erik Bunde i Bunde Eiendom.

Veslefrikk kjøpte sin andel i Thereses gate fra Bunde Eiendom tidligere i år, og er ansvarlig for prosjektet sammen med Bunde Eiendom. BundeBygg har en samspillsavtale på prosjektet.

Powered by Labrador CMS