MILJØFOKUS GIR MULIGHETER: Arealnøytralitet, som innebærer at man ikke skal bygge ned natur, gir økt utnyttelse på flere av de eksisterende tomtene som er utbygd. Det ga økt areal for Nina Hages Bulk Industrial Real Estate.

Kommunen ville bevare natur – det ga Bulk nye 5.400 kvm på Langhus

Nordre Follo kommunes strategi om arealnøytralitet for å bevare naturen, skapte muligheter for Bulk Industrial Real Estate.

Publisert

Det var den 29. august i år at Utvalg for klima, teknikk og miljø i Nordre Follo kommune enstemmig vedtok en endring av gjeldende reguleringsplan for Snipetjernveien 3 og 9 i Regnbuen Næringsområde.

Ved å følge kommunens strategi om arealnøytralitet, får selskapet da øke utnyttelsesgraden maksimalt på det som allerede er en godt etablert industrieiendom. Etter omreguleringen kan Bulk Industrial Real Estate gå videre med detaljplanlegging av et tilbygg på ca. 3 600 kvadratmeter til Snipetjernveien 3 og et tilbygg på ca. 1 800 kvadratmeter til Snipetjernveien 9, til sammen 5 400 kvadratmeter.

 Endringen medfører mulighet for økt utnyttelse av en attraktiv eiendom tett på E6 og E18, helt i tråd med Nordre Follo kommunes vedtatte strategi om arealnøytralitet. Kommunen definerer selv begrepet på denne måten: «Arealnøytralitet betyr å gjenbruke og fortette områder som allerede er utbygd, framfor å bygge ut mer natur.» Bakgrunnen for strategien er at arealendringer, forurensning, klimaendringer, fremmede arter og høsting er de viktigste årsakene til tap av naturmangfold.

– Bulk Industrial Real Estate har ambisiøse bærekraftsmål, og vi jobber hver dag for å begrense vår negative påvirkning på miljøet. Arealnøytral eiendomsutvikling slik vi går i gang med på Regnbuen, er et godt eksempel på fremtidsrettet og gevinstrealiserende eiendomsutvikling for alle parter: miljøet, kommunen, næringslivet og oss som utvikler og eier, sier Nina Hage, leder i Bulk Industrial Real Estate.

UTVIDER: Bulk kan utvide anleggene sine i Snipetjernveien.

Eiendomsutvikleren utvikler storskala lager-, logistikk og industrieiendom og har siden starten i 2006 Bulk bygget mer enn 500.000 kvadratmeter industribygg.

Snipetjernveien 3 og 9 i Regnbuen Næringsområde er etablerte industrieiendommer som ble kjøpt av Bulk i 2021 og er i dag utleid til ulike logistikk og industriaktører.

– Nordre Follo kommunes strategi om arealnøytralitet er et mulighetsrom for oss som

eiendomsutviklere. Nå kan vi både gå videre med tilbygg som vil bedre dagens løsning for våre leietakere. Samtidig får vi også gjennomført andre forbedringer, eksempelvis overvannshåndteringen på eiendommen gjennom å øke den blågrønne faktoren til 0,6. Med godt samarbeid ble dette en vinn-vinn situasjon, sier Hage.

Powered by Labrador CMS