Aktuelt:

NY FABRIKK: Dette skal bli den mest moderne fabrikken i sitt slag i Norge.
NY FABRIKK: Dette skal bli den mest moderne fabrikken i sitt slag i Norge.

Bruker 130 mill på ny fabrikk

Det 3.000 kvadratmeter store anlegget skal bli den mest moderne i sitt slag i Norge.

Publisert

Consto har ifølge en pressemelding signert en kontrakt med eiendomsselskapet Karcon som er eid 50/50 av Karmsund Havn og Conchilia.

Kontrakten dreier seg om å bygge en ny sjømatfabrikk på Husøy i Karmøy kommune. Åkra Sjømat som skal inn i den nye fabrikken, eies av Conchilia.

– Den totale investeringen er på 130 millioner kroner, sier administrerende direktør Anton Fjeldvær i Conchilia til Estate Nyheter, og fortsetter:

– Ledelsen og ansatte i Åkra Sjømat har over lang tid gjort en fremragende innsats og skapt gode resultater. Investeringsbeslutningen er en direkte konsekvens av dette.

Utbyggingsavtalen er inngått med Karcon, som skal leie lokalene til Åkra Sjømat. Anlegget på 3.000 kvadratmeter blir Conchilias mest moderne og effektive fabrikk for produksjon av sjømat, og den meste moderne krabbefabrikken i Norge ifølge meldingen.

Det legges opp til solcellepanel på taket, og enkelte av maskinene i fabrikken vil bli drevet på biogass. Bygningen er i gang og fabrikken skal stå ferdig juni 2023.

Powered by Labrador CMS