Aktuelt:

PLANFORSLAG: Fredensborg Bolig ønsker bredde av boligtyper og størrelser i prosjektet Nedre Ullevål.

Bevarer og utvikler Nedre Ullevål

Kombinasjonen av gjenbruk av eksisterende bygninger, oppgraderte uteområder og ny boligmasse gir nytt liv til Nedre Ullevål, mener Fredensborg Bolig. Nå sender selskapet oppdatert planforslag til kommunen.

Publisert

Eiendommene på Nedre Ullevål er på over 30 mål, sentralt beliggende mellom Ullevål Hageby og Ullevål sykehus.

– Dette er et grønt, åpent og bynært område som har potensial til å bli et fantastisk sted å bo. Her er det mange gamle trær, tidstypiske eldre bygg og beboerne har kort vei til det meste. Vi vil bevare disse kvalitetene og tar utgangspunkt i det grønne inntrykket som området har i dag, sier Marie Monsen, arkitekt i A-Lab, som står bak det oppdaterte forslaget.

Den eksisterende arkitekturen på eiendommene er preget av de såkalte «Søsterboligene» som er lamellbebyggelse, kombinert med nyere og eldre tårnbebyggelse.

– Ved å videreutvikle identiteten til den eksisterende bebyggelsen, gir forslaget fra A-Lab nytt liv til Nedre Ullevål. Nye Nedre Ullevål blir mer interessant, mer variert og minst like grønt og frodig, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

Selskapet ønsker stor bredde av boligtyper og størrelser – fra små hybler, til større familieleiligheter. Vedtas planforslaget får Nedre Ullevål rundt 170 flere boliger, og en andel av disse tilbys med Leie til eie-ordning til førstegangskjøpere.

– Variasjon i boligsammensetningen skaper livskraftige nabolag og velfungerende byrom. Vi mener at dagens uteområder mangler tydelighet, og vil tilføre lekeplasser og oppholdssoner med økt kvalitet. Interne veinett og forbindelser forsterkes, og Nedre Ullevål blir et langt mer levende og livskraftig nabolag for fastboende og besøkende etter utviklingen, sier Monsen.

Transformasjon av området startet i 2015 med “Ullevål Tårn”. Bygget vant Oslo bys arkitekturpris, men i årene som fulgte ble utviklingen satt på vent grunnet manglende regulatoriske avklaringer. Den ble tatt opp igjen i år med restaureringen av den fredede overlegeboligen Villa Ulvin.

– Jeg håper at vi snart får de nødvendige avklaringene så vi kan fortsette dette viktige prosjektet. Oslo trenger flere sentrumsnære boliger, og Nedre Ullevål trenger utvikling, sier Svenkerud.

Powered by Labrador CMS