NYTT: Slik blir det nye kontorbygget.
NYTT: Slik blir det nye kontorbygget.

Skal bruke 220 millioner på det nye fylkeshuset

Kontorbygget skal bli 7.000 kvadratmeter stort fordelt på over åtte etasjer pluss kjeller.

Publisert

Veidekke og datterselskapet Grande Entreprenør har signert kontrakten med Steinkjer Fylkeshus AS om å oppføre et kontorbygg i åtte etasjer som skal huse Trøndelag fylkeskommune. Bygget skal stå ved Steinkjer jernbanestasjon 12 mil nord for Trondheim sentrum.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 219 millioner nettokroner ifølge en pressemelding.

Steinkjer Fylkeshus AS eies 3 x 33 % av Trøndelag fylkeskommune, Bane Nor Eiendom og Hamar-baserte Utstillingsplassen Eiendom.

- Det bygges ikke mange rene kontor­bygg i vårt område, derfor er vi svært fornøyde med å bli valgt som entreprenør sammen med Veidekke Bygg i Trondheim som har stor erfaring med slike prosjekter, sier daglig leder Morten Hynne i Grande Entreprenør.

Fylkes hus får en sentral plassering rett ved jernbanestasjonen i Steinkjer. Bygget på 7.000 over åtte etasjer pluss kjeller.

- Vi ser frem til å komme i gang med første byggetrinn på Steinkjer stasjon. Ekstra gledelig er det å realisere prosjekter i den krevende tiden vi er inne i med ekstraordinær prisvekst og leveranseutfordringer, sier seksjonsleder Dag Haugdal i Bane Nor Eiendom region Midt/Nord.

Byggingen starter i mars og planlagt ferdigstillelse er i desember 2024.

Powered by Labrador CMS