34.900 KVM: Ny bebyggelse er skissert med et bruksareal på 34.900 kvadratmeter over terreng.

Planen for nye Oslo Spektrum ble vedtatt av bystyret

«Prosjektet representerer rett og slett en gavepakke for en samlet hovedstadsregion, og innebærer at vi kan fortsette arbeidet med å videreutvikle Oslo Spektrum til å bli Nordens råeste møteplass.»

Publisert Sist oppdatert

Et bredt flertall i Oslo bystyre sa i dag ja til planene for nye Oslo Spektrum. Vedtaket innebærer grønt lys for etableringen av en helt ny kongress- og kulturarena som vil gjøre hovedstaden til et naturlig førstevalg for store internasjonale møteplasser.

Forventet byggestart er i løpet av 2024, og byggetiden er forventet å bli 3 år.

Planene inkluderer en ny kongress- og kulturarena med kapasitet på over 3.000 personer, et levende bygulv med utadrettet virksomhet, og et kontorbygg med over 1.000 kontorarbeidsplasser plassert i umiddelbar tilknytning til Norges største kollektivknutepunkt.

Foran Spektrum fra venstre: Mona Aarebrot, direktør marked og drift Aspelin Ramm, Torstein Saksen, direktør Eiendomsutvikling NOVA Spektrum, Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i NOVA Spektrum sammen med Ida All Gram, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Det er Stiftelsen NOVA Spektrum som eier og driver Oslo Spektrum, og som står bak planene for det nye tilbygget som skal etableres som erstatning for det eksisterende kontorbygget til arenaen. Planene innebærer samtidig at dagens Oslo Spektrum med storsalen består, og med et mål om at Spektrum skal være åpent og i drift gjennom hele byggeperioden.

Administrerende direktør i NOVA Spektrum, Gunn Helen Hagen, lover å etablere Nordens råeste møteplass for næringsliv, kulturliv og organisasjonsliv i forlengelsen av bystyrets vedtak tidligere i dag.

– Vi er svært takknemlige for at bystyret stiller seg bak vårt ønske om å etablere en ny kongress- og kulturarena midt i hjertet av Oslo etter mer enn sju spennende og intense år med utvikling av planene som nå er vedtatt. Nye Oslo Spektrum vil skape store positive ringvirkninger for hele hovedstadsregionen, og gjøre Oslo til et naturlig førstevalg for flere store møteplasser og arrangement av både nasjonalt og internasjonalt format, uttaler Hagen i en pressemelding.

– Med umiddelbar nærhet til Norges største kollektivknutepunkt og kort vei til alle herlighetene hovedstaden har å by på, vil vi være med på å skape mer aktivitet og gjøre Oslo til enda mer levende og inkluderende by. Bystyrets ja til prosjektet representerer rett og slett en gavepakke for en samlet hovedstadsregion, og innebærer at vi kan fortsette arbeidet med å videreutvikle Oslo Spektrum til å bli Nordens råeste møteplass, sier hun.

Bystyrets vedtak innebærer også at Oslo får et nytt kontorbygg på toppen av Oslo Spektrum med en høyde på nivå med Oslo Plaza. Det nye høyhuset som Stiftelsen NOVA Spektrum eier sammen med Aspelin Ramm, gir altså plass til over 1.000 nye kontorarbeidsplasser, og har allerede skapt stor interesse hos mange potensielle leietakere.

– Dette blir et flerbrukerbygg av høy arkitektonisk kvalitet med fantastisk utsikt for alle leietakerne som vil få mange attraktive tilbud innen alt fra helse og velvære, bespisning til opplevelser og aktiviteter i bygget. I tillegg blir bygget topp moderne med høy miljøstandard. Vi opplever at dette er noe mange leietakere ønsker seg, og som i kombinasjon med planene om å etablere levende bygulv og grønn takhage, gjør prosjektet svært aktuelt for ledende selskaper som ønsker sentral beliggenhet og fremtidsrettede lokaler, sier Ida Aall Gram, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Mona Aarebrot, Direktør for Marked og Drift i Aspelin Ramm, forteller at leietakerne som er interesserte i de nye lokalene, er opptatt av kvalitet og ønsker en skikkelig wow-faktor for sine ansatte og kunder: – Vier overbevist om at realiseringen av planene vil gjøre området rundt Oslo Spektrum til et pulserende og inkluderende sted med byens beste kontormiljø som et viktig element i de samlede planene som bystyret nå har sagt ja til, sier Aarebrot.

Powered by Labrador CMS