Ida Aall Gram er ny konsernsjef i Aspelin Ramm fra 2023.

Nedskrivninger preger resultatet til Aspelin Ramm

– Etter 15 år med sammenhengende oppgang må også vi innse at det er tøffere tider, sier konsernsjef Ida Aall Gram.

Publisert Sist oppdatert

Aspelin Ramms årsresultat for 2022 viser økte leieinntekter og utleiegrad på 95 prosent, men året ender med negativt resultat grunnet reduserte bokførte verdier og ingen eiendomssalg. Konsernsjef Ida Aall Gram ser likevel lyst på fremtiden på grunn av kompetansen i organisasjonen og bredden i porteføljen.

– Med stigende renter og forventning om reduserte markedsverdier har vi valgt å skrive ned bokførte verdier for enkelte prosjekter og eiendommer. Dette fører til et samlet negativt resultat for 2022, men vi står støtt fordi vi har en diversifisert portefølje og er eksponert gjennom hele verdikjeden innen handel og eiendom, uttaler Aall Gram i en pressemelding.

– Med en så kompetent organisasjon er vi klare for nye utviklingsprosjekter fremover og vil tilpasse porteføljen så vi kan fortsette veksten ved å påta oss nye prosjekter. Det gjør oss mindre sårbare når det nå er tøffere finansielle tider for alle, sier hun.

Til sammen eier og forvalter selskapet 480.000 kvadratmeter bygningsmasse, hovedsakelig i Norge og Sverige.

Aspelin Ramm har vært sentrale i utformingen av Tjuvholmen og Vulkan i Oslo, samt Union Brygge i Drammen. I fjor var noen av hovedaktivitetene ferdigstillelse av Sommerrokvartalet og Norges grønneste logistikkbygg i Alf Bjerckes vei 22, samt oppkjøp av nye eiendommer og utviklingsprosjekter. I tillegg til å jobbe med eiendomsutvikling, eier Aspelin Ramm også handelsselskapet Motek. Sistnevnte er en stor leverandør av verktøy til bygge- og anleggsindustrien som kan vise til et rekordresultat i 2022.

Utleiegraden i eiendomsporteføljen har økt til 95 prosent mot 92 prosent i 2021. Det er også en økning i leieinntekter, og resultatet viser 786 MNOK mot 598 MNOK i 2021 (inkludert andel av deleide selskaper). Verdijustert egenkapital er på 12,3 MRD mot 13,7 MRD i 2021, grunnet nedskrivinger.

– Tillit til samarbeidspartnere og profesjonalitet i alle ledd har alltid vært en viktig del av vår virksomhet. Dette året har startet bra, og vi har mange nye spennende prosjekter i Oslo sentrum, blant annet Landbrukskvartalet, Spektrum og Bakgårdsslottet i Parkveien. Vi er også tungt inne i Oslo Science City med et utviklingsprosjekt sammen med Blinderen Studenterhjem og byggingen av Campus Ullevål sammen med NGI. I tillegg vil vi gjøre tilpasninger i vår portefølje for å kunne investere mer, sier Aall Gram.

Powered by Labrador CMS