Karriere:

SKAL LANDE: Etter råd fra sin kloke kone, skal Gunnar Bøyum bruke litt tid på å «lande» etter at han går av med pensjon.

Gunnar Bøyum går av i 2023

Etter åtte år som konsernsjef i Aspelin Ramm, går Gunnar Bøyum av med pensjon i januar 2023.

Publisert Sist oppdatert

Gunnar Bøyum tok over som sjef i Aspelin Ramm etter Peter Groth høsten 2014. Da hadde han ha ledet Tjuvholmen KS og utviklingen av bydelen Tjuvholmen helt fra 2003. Før den tid jobbet han åtte år tett med Peter Groth, daværende konsernsjef i Aspelin Ramm, på 1990-tallet.

– Læretiden sammen med Peter Groth den gang var skole i byutvikling før det var moteord, sier Bøyum.

– Hva skal du gjøre nå?

– Nå skal jeg lytte til min kloke kones råd, hun sier «Gunnar, kanskje du bare skal lande litt og tenke deg litt om», så får vi se hva jeg skal gjøre når jeg blir stor. Jeg har noen styreverv som jeg vil fortsette med, sier Bøyum.

– Det bli kanskje noen turer til Italia?

– Ja, det skal du ikke se bort fra, sier Bøyum, som er en Italia-entusiast på sin hals.

I Aspelin Ramm har Gunnar Bøyum vært sentral i store prosjekter som VIA og Sommerro-kvartalet, men han har også hatt ansvaret for utviklingen av mindre og nyskapende prosjekter som Nordre gate på Grünerløkka, som har vært Norges største utvikling av massivtrebygg i sentrumsbebyggelse. Også rehab- og ombruksprosjektet Pressens Hus i Skippergata ble gjennomført nylig. Prosjektet har hatt stort fokus på gjenbruk og ombruk av eksisterende bygningsmasse.

Aspelin Ramm har også gått inn i en rekke samarbeidsprosjekter, blant annet Landbrukskvartalet, med Norges Bondelag og Vedal, Spektrum-kvartalet, med Nova Spektrum og to nye prosjekter med NGI og Blindern Studenthjem.

– Samarbeidsprosjekter blir det bare mer av i vår bransje. For å være attraktiv der er omdømme og track-record viktig, sier Bøyum.

Da Gunnar Bøyum var gjest i podcasten Bak fasaden med DJ & Rønne, fortalte han at han nærmest fikk sjokk da han kom inn i eiendomsbransjen.

– Jeg kom inn der, og det var en gjeng med bare gamle karer og alle kjente hverandre, sier Aspelin Ramm-sjef Gunnar Bøyum om den første eiendomskonferansen han var på.

Han har vært opptatt av å få unge inn i eiendomsbransjen. Aspelin Ramm står blant annet bak Aspelin Ramm-prisen, som er blitt delt ut på Oslo Urban Arena/Oslo Urban Week hvert år siden 2015. Prisen går til en masterstudent som har nytenkende ideer om fremtidens byutvikling. Målet til Aspelin Ramm er å øke kunnskapsnivået rundt by- og eiendomsutvikling, og å stimulere unge mennesker til å velge bransjen.

Aspelin Ramm har også et omfattende sommerjobbprosjekt for studenter sammen med Sweco. I år skal seks studenter utforske hvordan kontorarbeidsplasser bedre kan tilpasses nabolag og et funksjonelt byliv.

– Jeg har prioritert mye arbeid for unge i bransjen med etablering av Aspelin Ramm Prisen for beste masteroppgave, forelesninger på universitet og høyskoler og annet. Dette tror jeg er uhørt viktig for å sikre god rekruttering og mangfold i bransjen i tiden fremover. Kampen om flinke hoder må vi være flinke på som bransje.

Han vil også at Bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen skal få en sterkere rolle i Norge.

– Vi må sammen jobbe for BAE-næringens posisjon i det politiske landskapet. Vi er ikke nevnt for ofte i Hurdalserklæringen og vi er Norges nest største bransje!

Aspelin Ramm er nå i prosess med å ansette Gunnar Bøyums etterfølger.

Hør Gunnar Bøyum i podcasten Bak fasaden med DJ & Rønne her:

Powered by Labrador CMS