DELER UT PRIS: Aspelin Ramms konsernsjef Ida Aall Gram er i juryen til Aspelin Ramm-prisen.

Disse kjemper om Aspelin Ramm-prisen

Aldri har flere sendt søknad for å bli med i kampen om Aspelin Ramm-prisen, og juryen er imponert over nivået på masteroppgavene.

Publisert

Det var for ni år siden at Aspelin Ramm tok initiativ til en pris som skulle premiere den beste masteroppgaven i byutviklings- og eiendomsfag. Prisen ble delt ut på byutviklingskonferansen Oslo Urban Arena, og siden er det blitt en årlig tradisjon på konferansen som nå heter Oslo Urban Week (OUW). Målet med prisen er å løfte frem unge byutviklere i jakten på bærekraftige og fremtidsrettede løsninger for by- og stedsutvikling.

Simon Klindt og Eirik Bruun

I år ble det sendt inn rekordmange bidrag til årets Aspelin Ramm-pris, 37 stykk. Av disse er tre masteroppgaver plukket ut til finalen som er på OUW den 12 september.

· Simon Klindt og Eirik Bruun med Den Grønne Kødby: Nature-based Solutions for Urban Resilience in Kødbyen, Copenhagen, masteroppgave i landskapsarkitektur ved Københavns Universitet. Oppgaven ser på byers motstandsdyktighet i lys av klimaendringer og økt urbanisering, men naturbaserte løsninger som virkemidler.

Hannah Waaler Koppang

· Hannah Waaler Koppang med Planning the Spaces of the Dead: A Discursive Look at the Critical Imaginative Potential of Urban Cemeteries, masteroppgave i Human Geography ved Universitetet i Oslo (UiO). Oppgaven tar for seg urbane kirkegårder i kontekst av byutvikling.

· Bendik Gjone og Sivert Hennum med Alternative planforslag – en særegen praksis i Oslo kommune, masteroppgave i eiendom ved Norges miljø-og biovitenskapelige universitet (NMBU). Oppgaven undersøker hvordan forhandlingene mellom private eiendomsutviklere og plan- og bygningsetaten påvirkes av alternative planforslag.

Bendik Gjone og Sivert Hennum

– Vi er som alltid svært imponerte over nivået på årets masteroppgaver, og juryeringen har ikke vært enkel. I et spennende heat mot finaleplass har juryen valgt tre masteroppgaver som alle har funnet frem til ulike, men svært interessante problemstillinger innenfor byutvikling. Aspelin Ramm-prisen har vist seg å være en god temperaturmåler for hva som er verdt å se nærmere på i utviklingen av gode byer og tettsteder. Det gir oss grunn til å se lyst på fremtiden, sier juryleder Marianne Skjulhaug.

Finalistene skal presentere oppgavene sine foran jury og publikum under årets Oslo Urban Week i Vika, hvor også vinneren av Aspelin Ramm-prisen 2023 kåres. Vinneren mottar en premie på 30 000 kroner, mens de to andre finalistene får 10 000 kroner hver.

– Vi i Aspelin Ramm er ambisiøse byutviklere, og de beste løsningene finner vi når mange fagdisipliner tenker sammen. Vi gleder oss til å la hele bransjen få oppdage disse unge talentene og deres viktige innspill til byutviklingen, sier Ida Aall Gram, konsernsjef i Aspelin Ramm.

Powered by Labrador CMS