SOLGT: Tjuvholmen Allé 11 er solgt til Apselin Ramm.

KLP Eiendom med storkjøp på Tjuvholmen - Aspelin Ramm casher inn

Eiendomsverdien er 844 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Etter et tungt transaksjonsår i 2023, har 2024 åpnet sterkt med en rekke store transaksjoner. Nå blar KLP Eiendom opp for å kjøpe Tjuvholmen Kontor VIII AS, som eier seksjonene 1, 2 og 3 i Tjuvholmen allé 11. Transaksjonen gjøres til en brutto eiendomsverdi på 844 millioner kroner. Det er Aspelin Ramm Eiendom som selger eiendommen. Overtakelse er planlagt 29. februar 2024.

Tjuvholmen Allé 11 huser i da Handelsbankens hovedkontor i Norge. I tillegg leier A.C.E Fashionstore et butikklokale. De årlige leieinntektene er på rundt 40,7 millioner kroner.

Eiendommen stod ferdig i 2010 og har et areal på ca. 8.200 kvadratmeter fordelt på 9 etasjer inkludert kjeller. Eiendommen ble oppgradert i 2021. Bygningen har i dag energiklasse C og BREEAM In-Use-sertifisering med mål om å oppgradere til karakter Very Good.

– Dette er en flott eiendom som blir et godt tilskudd til vår portefølje. Med dette kjøpet sikrer vi oss et bra bygg i Oslo sentrum og styrker oss i et attraktivt område, sier Gunnar Gjørtz, som er administrerende direktør i KLP Eiendom.

– Dette er et unikt bygg vi har eid over lang tid, så derfor er vi veldig glade for at det er så solid og ansvarlig eiendomsutvikler som KLP, som tar over stafettpinnen. Verdiene vi har skapt er langsiktige kvaliteter for byen og leietakerne, også med nye eiere. I tråd med vår strategi sikrer vi med dette salget nytt tilfang av utviklingsprosjekter. Det er her vi over tid skaper størst verdi, gjennom den allsidige og kompetente organisasjonen vår, sier Ida Aall Gram, administrerende direktør i Aspelin Ramm Eiendom.

Akershus Eiendom har vært megler i transaksjonen og Advokatfirmaet Thommessen har vært selgers juridiske rådgiver.

Powered by Labrador CMS