VINNERNE AV EIENDOMSBAROMETERET: Ida Aall Gram i Aspelin Ramm (Oslo), Tor Instanes i G.C. Rieber Eiendom (Bergen), Sjur Christian Monsen i Smedvig Eiendom (Stavanger) og Joakim Grøtte i E C Dahls Eiendom (Trondheim) har best merkevare i de største byene. MEMEETs CEO Morten Olaisen (th) står bak den årlige undersøkelsen.

Disse eiendomsselskapene har best merkevare

Aspelin Ramm, Smedvig, E C Dahls og GC Rieber vant Eiendomsbarometeret i 2024.

I merkevareundersøkelsen Eiendomsbarometeret setter Aspelin Ramm ny Oslo-rekord blant eiendomsbesittere og -utviklere med en score på 78 poeng. Fjorårets nærmeste utfordrere bytter i år plass. Både Eiendomsspar og Entra får 75, men år går desimalene Eiendomsspars vei.

– Vi tror merkevare mer enn noe dreier seg om å gjøre en god jobb over tid og stå for det man tror på. Engasjerte og kompetente ansatte som liker å jobbe sammen, har høye ambisjoner og ønsker å få til de samme tingene. Får man det til internt, så vises det også eksternt, sier Ida Aall Gram, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Det er en rekke selskaper som i år slår sine tidligere toppnoteringer. Linstow, Anthon Eiendom, Avantor, Schage, KLP Eiendom, Mustad, Ragde, Opsahl og Selvaag øker alle med mer enn to punkter og slår tidligere beste score. Det gjør også Møller Eiendom, som på ti år har beveget seg fra de nedre delene av feltet til å nærme seg pallen.

– I Bergen, Trondheim og Stavanger har henholdsvis GC Rieber Eiendom, E C Dahls Eiendom og Smedvig Eiendom gjort hevd på førsteplassen. De gjør rent bord også i 2024, sier Morten Olaisen, daglig leder i NEMEET, som står bak målingen.

GC Rieber har nå 74 poeng, nærmest fulgt av Bara Eiendom, som med 72 også er blant årets selskaper slår sin forrige beste score.

– Vi i GC Rieber Eiendom er stolte over å også i år havne øverst på Eiendomsbarometeret i Bergen! Vi opplever at eiendomsbransjen utvikler seg og blir stadig mer profesjonell i å utvikle og forme byene våre. Det er derfor ekstra stas å få en slik vurdering av våre bransjekollegaer. Havner vi på toppen i 2025 så vil vi feire med en svømmetur fra Solheimsviken til Marineholmen Bystrand, sier administrerende direktør Tor Instanes i GC Rieber Eiendom.

EC Dahls er ofte det selskapet som har den relativt sett sterkeste merkevareposisjonen av alle aktørene som måles i Eiendomsbarometeret. Med årets 77 er det bare en konkurrent som er i nærheten, KLP Eiendom. De får 75.

- Vi er stolte over vårt bidrag til bærekraftig byutvikling av Trondheim sentrum. At vi har god tillit i markedet gjør at vi raskere kan nå målet om å skape en mer åpen og levende by. God sommer, sier Joakim Grøtte, markedsdirektør i E C Dahls Eiendom

I Stavanger kan Smedvig Eiendom ikke bare feire 11 år på toppen, men også den høyeste scoren i Eiendomsbarometeret noensinne: 81 poeng. Bak dem er det ti poeng ned til SVG Property med 71.

– Vi forsøker å tenke langsiktig, gjøre solide prosjekter og ta ansvar. Ansvar for eiendommene våre, kollegene våre, naboer og byen forøvrig. Det er både rørende og en fjær en hatten å få slike tilbakemeldinger. Denne skal hele organisasjonen få glede seg med inn i sommerferien, sier Sjur Christian Monsen, markedsdirektør i Smedvig Eiendom.

Powered by Labrador CMS