SOLGT: Kronprinsens gate 9 er solgt til Arctic Securities, som både har tilrettelagt eiendommen for et syndikat og et obligasjonslån på 373 millioner kroner.
SOLGT: Kronprinsens gate 9 er solgt til Arctic Securities, som både har tilrettelagt eiendommen for et syndikat og et obligasjonslån på 373 millioner kroner.

Arctic-syndikat med sentrumsdeal til 575 mill.

Arctic Securities har kjøpt Kronprisens gate 9 fra DNB Scandinavian Property Fund for 575 millioner kroner. Eiendommen har utviklingspotensial.

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsfondet har eid eiendommen siden 2008. Den har vært forvaltet av DNB Næringseiendom og er på ca. 7.000 kvadratmeter. Transaksjonen gjøres ved at Arctic-syndikatet tar over 100 prosent av aksjene i selskapet Kronprinsens gate 9 AS.

– Vi har kontinuerlig fokus på porteføljeutvikling og på å levere god langsiktig avkastning med lav risiko. Som ledd i arbeidet med eiendomsstrategi for Kronprinsens gate 9, har vi gjennomført mulighetsstudie som viser at eiendommen har et betydelig potensial for videreutvikling når leiekontrakten utløper om en del år. Etterspørselen etter gode eiendommer med utviklingspotensial er høy for tiden. Derfor besluttet vi å markedseksponere eiendommen bredt og selge om vi oppnådde en pris vi vurderte som attraktiv. Fremover vil vi jobbe med nye investeringsmuligheter for å reinvestere kapitalen fra dette salget, sier administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.

Ifølge Arctic Securities var eiendomsverdien 575 millioner kroner. Arctic ser utviklingspotensial i eiendommen, både når det gjelder økte leieinntekter og volum. Et fremtidig utviklingsprosjekt tar sikte på å utvikle et moderne kontorbygg med høy miljøstandard. Arctic Securities har også tilrettelagt for et obligasjonslån på 373 millioner kroner for eiendommen.

Malling & Co har vært selgers rådgiver i transaksjonen. Juridiske rådgivere har vært hhv. Schjødt for selger og Arntzen de Besche for kjøper.

Powered by Labrador CMS