Transaksjon:

AVTALE: F.v. NBBL-SJEF Bård Folke Fredriksen og administrerende direktør Peder Chr. Løvenskiold i Anthon B Nilsen Eiendom.
AVTALE: F.v. NBBL-SJEF Bård Folke Fredriksen og administrerende direktør Peder Chr. Løvenskiold i Anthon B Nilsen Eiendom.

Anthon B Nilsen Eiendom styrker seg i Kvadraturen med kjøp av Øvre Vollgate 11

Eiendomsselskapet Anthon B Nilsen Eiendom AS har kjøpt den 4.000 kvadratmeter store kontoreiendommen Øvre Vollgate 11 av Norske Boligbyggelags Landsforbund SA, NBBL.

Publisert

Kjøpet kompletterer Anthon B Nilsen Eiendoms tilstedeværelse som gårdeier i Øvre Vollgate. Fra før eier selskapet Rådhusgata 27 ved inngangen til Øvre Vollgate fra syd, samt eiendommene Øvre Vollgate 7, 9 og 13.

- Øvre Vollgate 11 er en strategisk viktig eiendom for oss som vi er veldig glade for å få inn i porteføljen, sier Peder Chr. Løvenskiold.

– Den gir oss anledning til å tenke utvikling av hele gaten med planlegging av effektive arealer og felles løsninger på tvers av fem eiendommer. Samtidig kan vi ta enhetlige grep i utviklingen av gateplanet, og her har vi ambisiøse ønsker og planer med glasspaviljongen mot syd som et spennende ankerfeste, understreker han.

Bygningen i Øvre Vollgate 11 er fra 1916 og tegnet av arkitekt Peter L. Thane. Eiendommen er tilnærmet fullt utleid på relativt korte kontrakter.

- NBBL har gjennom de siste 23 år vært eier av gården i Øvre Vollgate 11 og salget er en viktig milepæl for oss, uttaler Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL.

- NBBL er meget tilfreds med at gården tas over av en profesjonell og tradisjonsrik eiendomsaktør som vil videreutvikle gården og området. Vi ser med glede og spenning frem til utviklingen i Øvre Vollgate. NBBL nytter anledning til å ønske Anthon B Nilsen Eiendom lykke til med eierskap.

Kjøper overtar eiendommen 15.10.2021. Eiendomshuset Malling & Co har vært megler i transaksjonen. Juridisk rådgiver har vært Haavind for Anthon B Nilsen Eiendom og Selmer for NBBL.

Powered by Labrador CMS