Vulkan til topps?

Vulkan på Grünerløkka er nominert som en av tre kandidater til Cityprisen for 2012.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter omtalte i går at det nye restaurantbygget Onda på Aker Brygge er en av årets tre kandidater til årets Citypris.

I dag er turen kommet til å omtale den andre av årets tre nominerte, Vulkan (bildet) på Grünerløkka, langs nederst i Maridalsveien for de lokalkjente. Det er Aspelin Ramm og Anthon B. Nilsen Eiendom som står bak Vulkan-prosjektet.

LPO arkitekter var arkitekter for Vulkan-utbyggingen. Kristin Jarmund Arkitekter tegnet kommunikasjonshøyskolen Westerdals, mens Gullik Gulliksen tegnet utomhusanleggene og Torp tegnet Søndre Kvartal.

Juryen skriver i sin begrunnelse at Vulkan representerer den siste etappen i transformasjonen av gammel industri til kreativ næringsstruktur langs Akerselva i Oslo. Med et omfang på hele 60 000 kvadratmeter snakker vi ifølge juryen om en helt ny bydel med hoteller, bolig og kulturinstitusjoner.

“En avsondret og utilgjengelig tomt har blitt født på ny gjennom et robust helhetsgrep, gode enkeltbygg og riktige brukere. Vulkan blir slik et naturlig bindeledd mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka, vest og øst”, lovpriser juryen i sin begrunnelse.

Vulkan får videre ros for å være et prosjekt som juryen mener med all tydelighet viser gevinstene man får når en eiendomsutvikler tør å satse på det uprøvde. Verdiskapning forenes med samfunnsansvar, der Oslo får en etterlengtet tilvekst mange ikke visste de savnet.

Aspelin Ramm skriver på sine hjemmesider at Vulkan ofte kalles ”den lille byen i byen”. Drømmen til eiendomsutvikleren er, og har alltid vært å bygge broer, og da ikke bokstavelig talt, men gjennom å bygge broer mellom fortid og fremtid.

Aspelin ønsker også bygge brier mellom ulike kulturer og aldersgrupper, kultur og næringsliv og ikke minst mellom øst og vest, og på denne måten igjen bidra til å gjøre byen litt ”mindre”. Vulkan skal altså realisere disse drømmene.

Vulkan-prosjektet er et miljøprosjekt, med blant annet det nye Bellona-huset og Norges så langt mest energivennlige hotell, Scandic Vulkan.

Hvem som vinner Cityprisen for 2012 offentliggjøres på Citykonferansen, som avholdes 9. februar på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo.

For at et prosjekt skal tilfredsstille vinnerkriteriene, må det ha løftet området og tilført det positive ringvirkninger. Videre skal prosjektet være et miljø- og klimaeffektivt prosjekt, der fremtidsrettede tekniske og arkitektoniske konsepter et tatt i bruk.

Powered by Labrador CMS