Volumet har passert 24 mrd.

Publisert Sist oppdatert

 

– Vi har registrert et volum på 24 milliarder kroner, men her er det et par transaksjoner som ikke er med. Det kan derfor være at tallet også er noe høyere, sier analysesjef hos Akershus Eiendom, Ragnar Eggen. 

Han påpeker at BWG Homes-transaksjonen er inkludert i volumet. OBOS kunngjorde nylig at de vil kjøpe resten av aksjene i selskapet som de for vel et år siden kjøpte 32,99 prosent av aksjene i. Går dette gjennom må de ut med 1,37 milliarder kroner for de resterende aksjene. 

– 24 milliarder per første halvår er et veldig bra tall, spesielt sett i forhold til at første kvartal var relativt rolig, sier Eggen. 

Les også: Selger for 733 mill

Les også: Bulk selger i Ski

Les også: Kjøper i Trondheim

Attraktivt marked

Hos Newsec har de ikke registrert fullt så høyt transaksjonsvolum, men de regner med at volumet per første halvår ligger på rundt 20 milliarder kroner. 

– Før vi tok sommerferie hadde vi registrert rundt 16 milliarder, men i ettertid har vi sett at det har kommet en del flere, så vi regner nå med at volumet i første halvår ligger på rundt 20 milliarder kroner, sier senioranalytiker hos Newsec, Øyvind Johan Dahl. 

Les også: Slik er markedet akkurat nå

Han forteller at både selgere og kjøpere er kreative i forhold til å få ting til, og at eiendommer som har vært forsøkt solgt tidligere nå har blitt solgt. 

– Bankene er også positive og rentekurven er fallende. Samtidig er og har aksjemarkedet vært volatilt, noe som bidrar til at mange ser på eiendomsmarkedet som attraktivt, sier Dahl. 

Les også: Logistikk gruser kontor

Les også: Nå vil selgerne selge til utlendinger

Les også: – Transaksjonsmarkedet tar seg opp

Les også: Her er fasiten for 2013

Les også: – Vi har aldri hatt det så travelt

Les også: – Vi snakker milliarder og vi snakker mange av dem

 

Powered by Labrador CMS