– Vi vil se 4-tallet

Publisert Sist oppdatert

– Eiendomsmarkedet er attraktivt, og vi ser at mange ønsker å putte pengene sine i denne aktivaklassen, sier senioranalytiker hos Newsec, Øyvind Johan Dahl.

Les også: Volumet har passert 24 mrd.

Byr på 4-tallet 

Han tror den gode trenden som vi har sett i andre kvartal kommer til å fortsette til høsten. 

– Vi tror vi kommer til å se skarpe yielder fremover. Vi har 5 blank som prime yield, men tror vi kommer til å se firetallet i løpet av høsten, sier Dahl. 

Han forteller at de er i dialog med flere av sine kunder som ønsker å kjøpe. Utfordringen er at alle kundene er på jakt etter de samme objektene. 

Les også: Bankene har tro på næringseiendom

– Mange sier at de er villige til å handle på en yield ned på 4-tallet, men for selgerne er utfordringen at de må kjøpe i de samme markedet og til den samme yielden, sier Dahl. 

NAI FirstPartners opererer med en prime yield på 5,25, men skriver i sin siste markedsrapport at det ikke er utenkelig med en skarpere prising på enkelte objekter i nær fremtid. 

s også: Slik er markedet akkurat nå

Les også: Logistikk gruser kontor

Het høst

Sommeren har vært fantastisk. Nå tror flere av næringsmeglerne også på en het høst i transaksjonsmarkedet. Hos Akershus holder de fast på det transaksjonsvolumet de har kommet med tidligere. 

– VI tror på et totalvolum på rundt 45 milliarder kroner. Vi har bra med oppdrag om dagen og ser at det er bra interesse og en rekke investorer som ønsker å handle. Bankene er også i godt driv, sier analysesjef hos Akershus Eiendom, Ragnar Eggen. 

Les også: Nå vil selgerne selge til utlendinger

Les også: – Transaksjonsmarkedet tar seg opp

Også NAI FirstPartners har god tro på høsten. 

– Vi har god tro på en positiv utvikling i markedet, man vil være «på ballen», og det er mye som er i bevegelse. Vi tror derfor at volumet i år topper litt over fjoråret og ser for oss et volum på rundt 45 milliarder, sier Eiliv Christensen i NAI FirstPartners. 

Les også: Her er fasiten for 2013

Les også: – Vi har aldri hatt det så travelt

Les også: – Vi snakker milliarder og vi snakker mange av dem

 

Powered by Labrador CMS