Satser på Ringerike

Publisert Sist oppdatert

Historiens største enkeltstående handelssatsning i Ringeriksregionen blir en realitet når Coop starter byggingen av sitt nye varehus i Hvervenmoen Næringspark. Coop skal nemlig etablere et gigantisk byggevarehus på hele 6.500 kvadratmeter i næringsparken. 

– Vi er veldig tilfreds med at Coop er førstemann ut, sier daglig leder Paal E. Haakensen i AKA til AKAs nettsider.  Haakensen sier at han håper at også neste byggetrinn på ca 12.000 vil realiseres raskt, og at prosjektet vil friste flere anerkjente kjeder til Hvervenmoen.

Les også: Obs! må legge ned Hypermarked

Hvervenmoen Næringspark strekker seg fra Dalsbråten-området/Eikli i nord til Hønen i sør. 

Den eldre delen av Hvervenkastet omfatter Ringerike Sykehus, møbelforretning, gjestegård og bensinstasjon.  

Det er Coop Østafjells SA som etablerer byggevarehuset på Hvervenmoen. Coop Østafjells har hovedkontor på Hønefoss, og driver fra før 25 forretninger innenfor dagligvare og faghandel. Dette gjør Coop Østafjells til ett av Norges største samvirkelag. Coop Østafjells omsatte i 2013 for 810 millioner kroner. Selskapet har mer enn 400 ansatte fordelt på 158 årsverk.

Les også: Coop vil utvikle handelspark ved Bamble

Les også: Reinertsen bygger for Coop Nordland

Antall årsverk vil øke med minimum 10 prosent som følge av etableringen av byggevarehuset på Hvervenmoen.  Kjeden starter nå jakten på en varehussjef for nysatsningen.

Coop og AKA har jobbet lenge for å realisere planene.  

Les også: Coop og OBOS satser på Lillestrøm

-AKA har store visjoner for Hvervenmoen Næringspark, og tar sikte på at etableringen av Coop er startskuddet for en spennende utvikling av området, forteller utviklingsdirektør Terje Dahlen i AKA.  

-Vi står parate til å investere milliardbeløp på Hvervenmoen. Målet er å skape en moderne og attraktiv arena for faghandel. Eiendomsselskapet mener at dette er et viktig bidrag til å stimulere handelsbyen Hønefoss, sier Dahlen.  

Totalmarkedet for byggevarer i Ringerike, Hole, Jevnaker anslås å være i overkant av 400 millioner kroner.  Coops satsning på Hvervenmoen tar mål av seg til å omsette for 80 millioner kroner.  Det betyr en markedsandel på ca. 20 prosent i Ringeriksregionen.  

 

Powered by Labrador CMS