Satser mer på eiendomsinfo

Publisert Sist oppdatert

Første uken i juli inngikk Estate RealInform en ti års samarbeidsavtale med det London-baserte selskapet Leesman og sikret seg rettighetene for hele Norden.

Estate RealInform selger eiendomsrettet informasjon og er et datterselskap av Estate Media som eies 51% av Estate Media og 49% av PEIKI (eies 100% av Per Haaheim, som også er daglig leder i Estate RealInform). 

Les også: Ny seksjonsleder i Statsbygg

Les også: Styrker seg på utleie

Eierne har lenge jobbet med en videreutvikling og videre vekst av selskapet, men det har vært en forutsetning at dette skal være innenfor selskapets primære satsningsområde. 

I dag tilbyr Estate RealInform en liste over potensielle leietakere til eiendomsselskaper og meglere som skal leie ut lokaler. Det er mye tilfeldigheter som gjør at man vinner eller taper en ny leietaker. 

– Gjennom den nye avtalen med Leesman, kan Estate RealInform nå tilby en mer dyptgående analyse på leietakeren i forkant av en eventuell flytting – på eksakt hva bedriften trenger av oppgraderinger og tilpasninger for at leietakeren skal forbli i lokalene og inngå en ny leiekontrakt, sier Trond Valle, som har gått inn som ny styreformann i Estate Realinform.

Les også: Satser i Stavanger

Les også: Slår seg sammen i Sverige

– Alternativt hvis leietaker har vokst og utviklet seg gjennom leieperioden slik at de må flytte, kan man med det nye verktøyet få et godt grunnlag for hvordan de nye lokalene bør være, for at den enkelte leietaker skal få lokaler som er tilpasset dem for neste leieperiode.

Les også: Inn i ny sjefsrolle

Les også: Overtar i Rom

Les også: CBRE styrker staben

– Leesman-indeksen gjør at gårdeier kan tilrettelegge lokalene for leietaker, slik at produktivitetsnivået per ansatt blir så høyt som mulig, sier Per Haaheim. 

– En gårdeier som har fokus på sitt bygg ikke bare som en investering, men at bygget også skal føre til økt produktivitet for leietaker, vil bli verdsatt. Det å oppnå at ansatte er stolt av arbeidsplassen sin må være det beste komplement en gårdeier kan få, sier han.

Trond Valle poengterer at dette også er et godt verktøy for å følge leietakerens utvikling «fra innsiden». 

– Vi tror dette verktøyet vil endre eiendomsselskapenes måter å jobbe med leietakerne sine på. Vi tror dette vi bidra til mindre tilfeldigheter hvis du mister eller vinner en ny leietaker. 

Verktøyet lanseres september 2014.

Les også: Blir eiendomsdirektør

Les også: Ny IT Fornebu-sjef

Les også: Ny utleiesjef i Entra

 

Powered by Labrador CMS