REC-lokalene selges

Publisert Sist oppdatert

Produksjons- og kontorlokalene til solcelleprodusenten REC Wafer legges nå ut for salg, etter at selskapet ble slått konkurs høsten 2012. Samlet er lokalene på cirka 63.000 kvadratmeter. NAI FirstPartners har fått i oppdrag å selge eiendommene.

– Det er vanskelig å anslå en riktig pris på et slikt anlegg, men for den rette brukeren er dette lokaler som er verd mye, sier Eiliv Christensen hos NAI FirstPartners.

Les også: OBOS kjøper på Lillestrøm

Les også: Entra kjøper Lilletorget 1

Han vil ikke ut med en prisantydning for eiendomsmassen, men sier at det er snakk om flere hundre millioner kroner. Dette er penger som nok kan komme godt med. Det har tidligere blitt anslått at selskapet har en udekket gjeld på rundt 800 millioner kroner. Kreditorene vil nok derfor trolig stå klar for å sikre seg det de kan av verdier som vil frigjøres ved salg av eiendommen. 

Topp kvalitet

REC hadde sine glansdager før finanskrisen, og mange hadde da en enorm tiltro til utviklingen av nye energikilder. Investorene sendte derfor markedsverdien til REC til topps, og i velmaktsdagene var det bare Statoil som var mer verdt på Oslo Børs.

Finanskrisen behandlet imidlertid ikke selskapet fint og aksjeverdiene stupte på Oslo Børs. Økt konkurranse, ikke minst fra selskaper i fremvoksende økonomier som Kina, kombinert med at flere gjeldstyngede land har fjernet sin subsidiering av solernergi viste seg å være en giftig cocktail og i 2010 og 2011 ble de to fabrikkene til selskapet i Norge lagt ned.

Les også: – Finanskrisen har satt Norge på kartet

Siden den gang har lokalene på Herøya stått tomme. 

Les også: – Markedet tar seg opp

Les også: Skal selge 46 eiendommer

Christensen forteller at lokalene er bestående av produksjons- og lagerlokaler, samt noe kontorer. 

– Dette er veldig bra industrilokaler med topp kvalitet, sier Christensen. 

Er i dialog

Eiendomsmassen består av til sammen fem bygg. De to første ble bygget i 2003/2004 og er på til sammen 23.300 kvadratmeter. De to neste ble bygget i 2008/2009 og er på 39.000 kvadratmeter. I tillegg er det også et renseanlegg på 850 kvadratmeter. 

– Vi er på jakt etter aktører som kan gjøre seg bruk av disse kvalitetene. Dette er et arbeid som vi er i gang med og vi er i dialog med interessenter, sier Christensen. 

Les også: Slik er markedet akkurat nå

Les også: Logistikk gruser kontor

Dersom de ikke får fatt i en enbruker kan det også være aktuelt å dele opp lokale for flere brukere. 

– Ja, det kan være aktuelt å selge lokalene i to eller tre deler, sier Christensen. 

Les også: Colliers dobler volumet

Les også: – Vi har aldri hatt det så travelt

Les også: – Vi snakker milliarder og vi snakker mange av dem

 

Powered by Labrador CMS