Pris: 2,7 milliarder

Publisert Sist oppdatert

Le Grand Hotel åpnet allerede i 1862 og har siden 1979 vært på britiske hender. I følge arabianbusiness.com er hotellet nå i ferd med å selges, for 440 millioner dollar, tilsvarende 2,73 milliarder norske kroner. Kjøper skal være det Quatar-baserte selskapet Constellation Hotels.

Les også: Sterk juli-vekst for hotellene

Typisk for gamle hoteller har Le Grand Hotel en rikholdig historie. Hotellet ble åpnet av Empress Euegnie, hustru til Napoleon den tredje, som var nevø til den mer kjente Napoelon den første. 

Hotellet har huset en rekke notabiliteter, herunder den russiske tsaren Nicholas og hans hustru Alexandra, som senere ble drept sammen med resten av familien av bolsjevikene i juli 1918. Den britiske kongen Edvard den syvende har også bodd der. 

Les også: Kåret til Norges ledende hotell

Les også: Stordalen kjøper hotell av DNB Liv

I 1869 hadde James Gordon Bennett Jr., utgiver av Paris Herald og grunnleggeren av International Herald Tribune, flere møter i toppsuiten med Henry Morton Stanley for å planlegge reisen til Afrika for å finne David Livingstone.  

I 1988 ble innspillingen av Roman Polanskis film Frantic, med Harrison Ford i hovedrollen, i all hovedsak lagt til hotellet.

Les også: Her er belegget nesten 100 prosent

Les også: 100 mill i omsetning før åpning

Constellation Hotels er ikke ukjent med store hotellkjøp. I 2013 overtok selskapet London-hotellet London Park Lane InterContinental og 80 prosent av eierskapet av ikoniske Barclay Hotel i New York.

Les også: Stein Erik Hagen kjøper Farris Bad

Les også: Røkke-hotell i pluss

 

Powered by Labrador CMS