Pizzakjeden Domino´s jakter lokaler

Publisert Sist oppdatert

– I løpet av de første to årene vil vi ha mellom 15 og 20 enheter i Norge. Vi har i første omgang fokus på Oslo og Østlandet, men vil etter hvert også se til de andre byene, sier CEO i Domino´s Norge, Michael Rask.

Take away-konsept

Pizzakjeden Domino´s er med rundt 11.000 utsalgssteder verdens største pizzakjede. De er fra før etablert både i Danmark og på Island, og kommer nå altså til Norge. I Oslo åpner de sitt første utsalgssted i Lørenveien 50, men har signert nok et utsalgssted på Majorstuen. 

Les også: Expert vil åpne 20-25 nye butikker i Danmark

– Det første utsalgsstedet åpner i slutten av august mens Majorstuen åpner vi i oktober, sier Rask. 

Han forteller at Domino´s først og fremst er et take away og delivery-konsept. Det betyr at de i utgangspunktet ikke trenger sitteplasser. 

– Det avhenger også litt av hvor store lokaler vi får leid. Det optimale er rundt 120 kvadratmeter, men dersom vi leier større lokaler, så etablerer vi også noen sitteplasser. Det gjør vi for eksempel på Majorstua, sier Rask. 

Les også: Rusta ruster opp

Les også: Ikea satser Max 

Lokalene de er på jakt etter er godt synlige lokaler med parkering.

– Hjørnelokasjoner er for eksempel veldig attraktivt for oss, sier Rask. 

Spiser mye pizza

En av grunnene til at Domino´s etablerer seg i Norge er ifølge Rask at nordmenn spiser mye pizza. 

– Norge er interessant for de fleste bedrifter og virksomheter. For vår del så er det slik at det omsettes mye pizza per innbygger i Norge. Dette ønsker vi å være en del av. Vi er allerede i Danmark, Tyskland og på Island, men Domino´s International vil videre ut i Skandinavia og vi fikk i den anledning masterfranchisen, sier Rask. 

Les også: Obs! må legge ned Hypermarked

Les også: Shopper mer shopping

Les også: Disse kjedene vurderer Norge

Han har tidligere vært med å bygge opp Domino´s i Danmark og Tyskland. Disse franchisene er nå solgt videre og Rask konsentrerer seg nå om Norge. 

– Per i dag drives bare Island og Norge av oss. Jeg er COO i Norge og driver dette, sier Rask. 

Les også: Her blir det ikke handlesenter

Les også: Investorene satser på shopping

Ingen sjenanse

For aktuelle huseiere som kan tenkes å vurdere Domino´s som leietaker vil Rask påpeke at de har utviklet et eget ventilasjonskonsept som gjør at lukt og sjenanse er på et minimum. 

– Vi har jobbet i mange år med å minimere lukt og sjenanse. Det finnes 11.000 Domino´s-restauranter i 70 land. De fleste ligger i leilighetskomplekser og svært få av de som bor i disse kompleksene opplever oss til sjenanse. Man merker ikke at vi lager pizza. Mye skyldes selvfølgelig at vi ikke har frityr, noe som ofte er den største grunnen til lukt, sier Rask.

Les også: Selger seg ut av Salto Eiendom

Les også: Ikke fint nok for utenlandsk luksus

 

Powered by Labrador CMS