Ønsker utbyggere dit peppern gror

Publisert Sist oppdatert

Eplehageutbyggere har satt sitt preg på Oslo de siste årene, og også i Bærum har det vært økt aktivitet innen dette feltet de siste årene. Til tider har det imidlertid vært stor motstand mot denne utviklingen i Bærum, både fra politikere og naboer.

Nå tar kommunen grep for å stanse eplehageutbyggerne, og det gjøres gjennom et nytt regelforslag som vil gjøre det svært vanskelig for investorer som satser på dette området.

Les også: Hva er «villamessig»?

Les også: Pokersjanse kan gi storgevinst

Les også: Utbyggerne vil ha nye løsninger

I dag kreves det 1.200 kvadratmeter tomt for å reise en tomannsbolig. Tomter på denne størrelsen finnes det mange av i Bærum, og det har derfor ikke vært vanskelig for utbyggere å finne eiendommer som er egnet til formålet. Budstikka skriver nå at rådmannen foreslår at hver boenhet skal ha 800 kvadratmeter tomt. I tillegg blir det foreslått å øke kravet til uteoppholdsareal for tomannsboligene. Samtidig vil det ikke være mulig å bygge uten at det foreligger en reguleringsplan.

Les også: Eplehageutbygger har tjent 258 millioner på fem år

Les også: OBOS gjør storkjøp av tomt

Les også: – Boligfesten fortsetter

– Bakgrunnen for disse forslagene er at vi ikke har styrt boligutviklingen i Bærum godt nok. I tidligere kommuneplaner har vi blinket ut utbyggingsområder som Fornebu og aksen Sandvika/ Vøyenenga, samt rundt kollektivknutepunktene, sier Ole Kristian Udnes, leder av planutvalget, til Budstikka.

– Erfaringene viser imidlertid at størstedelen av boligbyggingen har skjedd som fortetting utenfor de vedtatte utbyggingsområdene. Det har dermed oppstått et behov for å styre boligbyggingen til de områdene vi har bestemt, og samtidig si nei til fortetting der vi ikke ønsker det. Nå kan vi få et verktøy til å gjøre det, sier Udnes.

Forslaget legges ut til høring 3. september.

Les også: Vil ha mer fortetting

Les også: Vil begrense fortetting

Les også: Ny kommuneplan for Oslo

Les også: Ja til mindre leiligheter

Les også: Bolig knuser næringseiendom

Les også: – Boligprisutviklingen gir grunn til bekymring

 

Powered by Labrador CMS