Ny, stor logistikk-deal

Publisert Sist oppdatert

CBRE EMEA Capital Markets har på vegne av SEB gjennomført et salg av en logistikkportefølje bestående av 19 eiendommer i Europa. Kjøper er det globale investeringsselskapet Blackstone, og investeringsfondet/forvalteren Tritax.

Dette er den mest geografisk diversifiserte logistikkporteføljen noen gang solgt i Europa. Den totale prisen er 350 millioner euro, tilsvarende tre milliarder kroner. 

Les også: Logistikk gruser kontor

Les også: Bulk selger i Ski

18 av eiendommene er kjøpt av Blackstone for 275 millioner euro og er spredt over åtte europeiske land: Østerrike, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Nederland, Norge, Spania og Storbritannia. 

Den siste eiendommen i porteføljen, lokalisert i Doncaster, England, er et lagerbygg på ca 70.000 kvadratmeter med gjenstående leietid på rundt fem år, og er solgt separat til Tritax for ca 74 millioner euro. 

Les også: Redkordmange jakter på logistikklokaler

Les også: Logistikkgigant vurderer Norge

Totalt bestod porteføljen av ca 504.444 kvadratmeter med utleibart areal og ca. 24 millioner euro i leieinntekter fordelt på 35 leietakere. 

– Salget bekrefter den store etterspørselen etter logistikkeiendom i Europa, en etterspørsel vi også opplever er meget sterk her i Norge. Den norske eiendommen (ca 10 000 kvadratmeter), som er en del av Regnbuen logistikkområde på Langhus, var priset til omtrent 115 millioner kroner. Årlig netto leieinntekter på eiendommen er omtrent åtte millioner kroner, sier Paul Morice hos CBRE Atrium.  

Atrium CBRE bistod CBRE EMEA Capital Markets på den norske delen av porteføljen.

Les også: Skrapt for kombinasjonslokaler

Les også: XXL går for Bulk

Powered by Labrador CMS