Hans R. Holdener kjøper eiendom i Sveits for en milliard kroner til sitt eiendomsfond.
Hans R. Holdener kjøper eiendom i Sveits for en milliard kroner til sitt eiendomsfond.

Nordmann med milliardkjøp

Den norske forvalteren Hans R. Holdener har gjennom sitt Helvetica Property Investors kjøpt en eiendomsportefølje i Sveits for over 1 milliard kroner.

Publisert

CEO og managing partner Hans R. Holdener i Helvetica Property Investors AG har gjort et stort oppkjøp for sitt sveitsiske eiendomsfond Helvetica Swiss Commercial. Ifølge en melding fra Helvetica Property Investors har fondet kjøpt en eiendomsportefølje for rundt 123 millioner sveitsiske franc, noe som utgjør litt over 1 milliarder kroner. Eiendommene er i etablerte næringsområder i Zürich, sentralt i Sveits, Basel, Ticino og i vestlige Sveits. Brutto yield er 5,9 prosent. Det samlede arealet er 35 000 kvadratmeter. Eiendommene har en utleiegrad på 94 prosent, med en gjennomsnittlig gjenværende leieperiode på 4,1 år.

– I et marked med tøff konkurranse, beholder vi fokuset og har nå kunnet kjøpe ytterligere attraktive eiendommer på gode lokasjoner. Med disse kjøpene, vil den etablerte investeringsstrategien til Helvetica Swiss Commercial bli bekreftet, med fokus på næringseiendommer i clustre. I midten av 2016 så vi for oss en notering av HSC-fondet innen midten av 2019-tallet. Nå er vi ett steg nærmere, sier Hans R. Holdener.

Holdener har jobbet med sveitsiske eiendomsfond i over ti år, og har tidligere cashet inn på salg av et eiendomsfond. Sammen med Thomas C. Holst etablerte han høsten 2006 fondsforvaltningsselskapet Helvetica Property Investors, som hentet inn 650 millioner kroner fra norske investorer til eiendomsfondet Swiss Real Estate AS. Det globale forvaltningsselskapet Partners Group kjøpte høsten 2014 eiendomsfondet, noe som ha aksjonærene i fondet en god avkastning.