Klar for nytt byggetrinn i Bjørvika

Publisert Sist oppdatert

Oslo S Utvikling har så langt solgt 200.000 kvadratmeter kontorbygg og 80.000 kvadratmeter parkeringer i Bjørvika. Nybygget, som har fått det foreløpige navnet Eufemia, vil være på over 30.000 kvadratmeter. Bygget som vil komme i Dronning Eufemiasgate i Bispevika, vegg i vegg med Bjørvika, vil i tillegg også ha en boligdel på cirka 4000 kvadratmeter. 

– Vi har en styrebeslutning på at vi går i gang med spunting- og gravearbeider allerede i høst. Dette skyldes at vi forventer å finne ganske mye arkeologisk materiale, noe som gjør at ting vil ta litt tid, sier administrerende direktør i Oslo S Utvikling, Rolf Thorsen. 

Les også:  Hovedstaden for 200 år siden

Semi-spek

På prosjektets hjemmeside skriver Oslo S Utvikling at mens OperaKvarteret består av høye, stramme og tette bygg, skal Eufemia bestå av tre bygningsvolum i ulike høyder som har et mer åpent og mykere uttrykk. De skriver også at plasseringen av bygget ikke kan være mer sentral:

”Herfra ser man ut på brygge og fjord, byens nye paradegate Dronning Eufemias gate, OperaKvarteret med Bygulvet, Munch-museet og Deichmanske eller Middelalderparken. Man kan vandre gjennom bygget og se ut på det beste Oslo har å tilby.”

Les også: Trapper opp i Bjørvika

Les også: Thon rykker frem i Bjørvika

Selv om OSU setter spaden i jorden allerede til høsten påpeker Thorsen at dette ikke betyr at de kommer til å bygge nybygget på spekulasjon. 

– Konkret byggestart blir nok ikke før til neste høst. Dette avhenger selvfølgelig av at vi får en del leietakere på plass, sier han. 

”Lettsolgt”

Bygget er ikke detaljplanlagt enda, men OSU har nå inne en detaljplan hos kommunen som de håper skal bli ferdigbehandlet rett over sommerferien. 

Les også: Bjørvika-saken til Høyesterett

– Derfor har vi heller ikke markedsført dette prosjektet i noen særlig grad. Det har likevel vært en del interesse, uten at jeg kan si at vi har noen håndfaste leietakere på plass. Vi er imidlertid ikke bekymret for prosjektet. Med en slik beliggenhet regner vi med at dette er et prosjekt som skal være utleibart, sier Thorsen. 

Han vil ikke ut med leieprisene i området, men forteller at prisene i området varierer en del, alt etter når leiekontraktene ble signert. 

– Det er jo alltid slik at når man etablerer et nytt område, så begynner man med litt lave leiepriser, for så å øke litt på etter hvert. De høyeste leiene ligger nok på opp mot 3500 kroner kvadratmeteren, sier Thorsen. 

Les også: Munch-museet til Bjørvika

Les også: Munch-museet én milliard dyrere enn planlagt

Bygger boliger

I tillegg til nybyggprosjektet i Bispevika har de også et mindre prosjekt igjen i Bjørvika. Dette er et kontorbygg på ti etasjer, men med et noe begrenset grunnflate på rundt 400 kvadratmeter. Det betyr at det samlede arealet på dette prosjektet er på rundt 4000 kvadratmeter.

– I tillegg har vi to boligtårn som er under produksjon. Mot slutten av året starter vi også produksjonen av et tredje boligtårn. 

Les også: Eniro til Havnelageret

Les også: Dagbladet forlenger i Havnelageret

 

Powered by Labrador CMS