John Fredriksen raider Aker Brygge

Publisert Sist oppdatert

Gjennom investeringsselskapet Famaday Trading har John Fredriksen brukt sommeren til å sikre seg største eierskap i Norwegian Property, som eier Aker Brygge. 

I går gikk Famaday Trading ut med et tilbud til aksjonærene via Arctic og DNB Markets som parkerer Stein Erik Hagen som største eier. Dette skriver Finansavisen.

Les også: Bruker 1,5 mrd på Aker Brygge

Les også: Ombygging senker leieinntektene i NPRO

Tidlig i juli opplyste DNB Markets at en ikke navngitt investor ønsket å kjøpe inntil ti prosent av Norwegian Property(NPRO). En time senere oppga meglerhuset at man hadde kjøper som ville erverve opp mot seks prosent til 8,75 kroner per aksje.

Kunden som var representert av Arctic, trakk senere tilbudet. DNB varslet så at deres kunde hadde kjøpt 4,9 millioner aksjer. Navnet på denne kunden ble senere oppgitt til Famaday Trading. 

Les også: Satser på miljø for å få selskapet på rett kurs

Så kom det beskjed i går om at Famaday Trading ville kjøpe opp mot 35 millioner aksjer i NPRO. I dag tidlig opplyses det at selskapet har kjøpt 29,2 millioner aksjer. 

Les også: Gjelsten selger aldri «Soppen»

Dette betyr at Famaday Trading nå kontrollerer 110 millioner aksjer, som igjen tilsvarer 20 prosent av aksjekapitalen i NPRO.

Stein Erik Hagen har kontret ved å kjøpe 12,8 millioner aksjer i NPRO, som nå betyr at Hagens selskap har en eierandel på 13,3 prosent i Norwegian Property. 

 

Powered by Labrador CMS