Går mot tidenes beste sommer

Publisert Sist oppdatert

Tallene fra SSB viser at det var 3.778.742 overnattinger ved norske overnattingssteder i juni. Dette er en økning på 6,13 prosent mot samme periode i fjor. Av de totale overnattingene var  over 67 prosent av gjestene fra Norge. Norske gjestedeøgn økte dermed med fem prosent fra juni i fjor, mens utenlandske gjestedøgn økte med åtte prosent. 

Les også: Kåret til Norges ledende hotell

– Vi ser en økning i antall nordmenn som ferierer i Norge. Det kan skyldes det fine været, men det er nok også fordi nordmenn ønsker å være aktive, og oppleve mest mulig når de er på ferie. Da er Norge det perfekte ferieland, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv i en pressemelding.

Les også: Her er Stordalens nye hotelldeal

Les også: Åpnet nytt hotell

Flere sjekker inn på hotell

I juni var det 2.18 millioner overnattinger ved norske hotell. Det er to prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. Utlendingene stod for den største økningen med 33.000 overnattinger, eller fem prosent, i samme periode. Antallet norske overnattinger steg med 18.000 i samme periode.  

Sammenliknet med juni i fjor gikk losjiomsetningen på hotellene opp med 0,4 prosent, fra 1.323 millioner til 1.328 millioner kroner. Gjennomsnittsprisen per rom gikk derimot ned fra 909 til 898 kroner, melder SSB.  

Les også: Kåret til Norges ledende businesshotell 

Camping vokser mest

I følge NHO Reiseliv er årets store trend camping. Antall campingovernattinger økte med hele 12 prosent fra juni i fjor til juni i år, til 1.269.000 totalt. Både norske og utenlandske overnattinger steg, med en vekst på henholdsvis 11 og 16 prosent. Campingplassene på Sørlandet topper statistikken med over 220 000 overnattinger, en økning på oppunder 40 prosent fra juni i fjor. 

Også norske hyttegrender opplevde en solid vekst i juni, og registrerte 271.000 overnattinger. Opp med syv prosent fra året før. 

– Det ligger an til å bli en av de beste campingsesongene gjennom tidene. Med en bra start på året i mai og juni så blir dette en kjempesommer, sier bransjeansvarlig for camping i NHO Reiseliv, Jan Henrik Larsen. 

Les også: 100 mill i omsetning før åpning

Kan bli tidenes sommer

Ved inngangen til juli viste NHO Reiselivs økonomibarometer at 30 prosent av medlemsbedriftene trodde årets sommersesong ville bli bedre enn i fjor. I følge NHO Reiseliv ser det nå ut til at prognosene før sommeren stemmer, og at vi kan vente oss svært gode tall, også for juli og august. 

Les også: Stordalen kjøper hotell av DNB Liv

Les også: Her bor færrest på hotell

 

Powered by Labrador CMS