Englands transformasjonsmestre kommer

Publisert Sist oppdatert

Det prisvinnende eiendomsutviklingsselskapet Urban Splash er Englands ledende transformasjonsselskap og har siden 1993 ferdigstilt over 60 transformasjonsprosjekter. Blant prosjektene er det både boligeiendommer, kontor-, handel- og hotel-eiendommer.

Suksessen til selskapet skyldes flere ting, men blant annet at de har et sterkt fokus på arkitektur. De har også et langsiktig fokus og går for storskala-prosjekter, samtidig som de oppmuntrer til blanding av bruksområder. Bærekraftig innovasjon står også sentralt, samtidig som selskapet har en visjon om å bevare.

Nathan Cornish, som er direktør for Midlands and South West i Urban Splash, besøker 4. – 5. september Eiendomsutviklingsdagene som finner sted på Farris Bad i Larvik. 

10 milliarder kroner 

Noen av prestisjeprosjektene er Fort Dunlop i Birmingham. Dekkfabrikken var på et tidspunkt verdens største fabrikk og ansatte 10.000 arbeidere. Urban Splash kjøpte i 1999 området og startet arbeidet med å transformere fabrikkområdet.

Hovedbygget, Fort Dunlop-bygningen, som hadde stått falleferdig i 20 år, har blitt renovert til en kontor- og handelspark hvor det også er et eget hotell. Arbeidet begynte i 2004 og i desember 2006 ble bygget åpnet. 

Les også: Best på sykehusarkitektur

Les også: Fikk arkitekturpris

Andre prosjekter er Chimney Pot Park i Salford, Castlefield og New Islington i Manchester, The Midland Hotel i Morecambe, Royal William Yard i Plymouth, Lister Mills i Bradford, Rotunda i Birmingham, Matchworks i Garston og Ropewalks i Liverpool.

Selskapet har investert nesten en milliard pund, eller 10,5 milliarder norske kroner, og skapt tusenvis av nye hjem og over 370.000 kvadratmeter med kontorareal, sier Cornish.

363 priser

For dette arbeidet har de til dags dato mottatt 363 priser på grunn av sin sterke engasjement for arkitektur, design og transformasjon av utrangerte bygg og områder, samt for den suksessen selskapet har opplevd. Blant prisene er 52 RIBA-priser, det høyeste antallet priser som er vunnet av et eiendomsselskap. 

Les også: Skal lede storsatsing på arkitektur

Selskapet ble etablert i 1993 og har hovedkontor i Manchester, men de har også regionskontorer i Liverpool, Leeds, Birmingham, Bristol, Sheffield and Plymouth. 

Les også: Utbyggerne vil ha nye løsninger

Les også: – Mangler god arkitektkompetanse

Les også: Facelift til 500 millioner

 

Powered by Labrador CMS