Dobler handelspark

Publisert Sist oppdatert

Oljenæringen skaper mange arbeidsplasser i Kristiansund, og prognoser fra Statistisk sentralbyrå viser et innbyggertall på opp mot 36.000 mennesker i 2040. I dag har kommunen rundt 25.000 innbyggere.

Les også: Gardermoen Næringspark skal bygge 150.000 m2

Det lokale eiendomsselskapet FG Eiendom, som fra før har utviklet Løkkemyra Handelspark, har fått opsjon fra formannskapet i Kristiansund til å kjøpe 31,5 mål ved flyplassen i Kristiansund, til en tomtepris på 350 kroner per kvadratmeter.

Denne opsjonen gjelder frem til 1. juli neste år. 

FG Eiendom ønsker å utvide handelsparken på et område som omtrent tilsvarer dagens handelspark. Leietakerne her består blant annet av Coop Ekstra, Coop Bygg, Sparkjøp, Jula, G-Sport og Barnas Leker. 

Tidens Krav skriver at Kristiansund kommune og FG Eiendom gått inn med 50 prosent hver i aksjeselskapet Pilotveien Næringspark. Aksjekapitalen er etablert ved at kommunen (95 mål) og FG Eiendom (85 mål) har gått inn med sine eiendommer som tingsinnskudd.

Les også: Mustad Eiendom kjøper Granfos Næringspark

I forrige uke redegjorde Trond Aasgård, daglig leder i FG Eiendom, formannskapet om hvordan man ser for seg å utvikle den nye næringsparken. I løpet av kort tid håper han å lande det første bygget på det nyervervede tomtearealet. 

Aasgård sier til Tidens Krav at flere interessenter har meldt seg, uten at det foreløpig er gjort noen konkrete avtaler.

Les også: Satser på Ringerike

Les også: Vil utvikle handelspark ved Bamble

 

 

 

Powered by Labrador CMS