Den første vinneren

WI-TO-gården i Tromsø ble den første vinneren av Cityprisen Nord.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev tirsdag at det er tre kandidater som kjemper om Cityprisen Nord 2016, en pris som deles ut første gang for de nordlige delene av Norge. De tre nominerte til Cityprisen Nord for i år var WI-TO-gården (kvartalet) i Tromsø, Scandic Havet i Bodø og The Edge i Tromsø.

Juryen har bestått av adm. direktør Thor Olaf Askjer i bransjeforeningen Norsk Eiendom, sivilarkitekt og daglig leder/partner i MAD arkitekter Nicolai Riise, kontorleder Mona Ågnes for Norconsult Bodø og styreleder, partner og fagansvarlig Martin Tjærandsen i Nord-Megler AS.

Og nå er vinneren kåret, det skjedde under en bankett i Bodø torsdag kveld. Det ble WI-TO-kvartalet (se foto) i Tromsø som stakk av med seieren om den prestisjetunge utmerkelsen. Thor Eiendom er utbygger, arkitekt er AT Plan & Arkitektur, mens entreprenøren er Bjørn Bygg.

Gården ligger på hjørnet av Storgata og Fredrik Langes gate, ikke langt fra Scandic Ishavshotell, Nordnorsk Kunstmuseum og velkjente Biffhuset Skarven.

Juryen begrunner sitt valg med at WI-TO-kvartalet har tatt noen særdeles heldige byutviklingsgrep. Det har skjedd ved å ta vare på en verdifull fasade fra 1910, samtidig som man har utnyttet tomtene etter dagens krav til urbanisering og produktivitet.

Ifølge juryen er det sannsynlig at kvartalet vil fremstå like attraktivt om 20-30 år, slik det gjorde det ved ferdigstillelsen i 2013. Juryen skriver i sin begrunnelse at prosjektet har stor overføringsverdi både for en gjennomsnittlig eiendomsutvikler, for antikvariske myndigheter og for byutvikling i sin alminnelighet.

Eierne har hatt «forbilledlig utholdenhet» i å oppnå et funksjonelt kvartal med betydelige estetiske kvaliteter. Juryen mener videre at prosjektet kan vise til sunn økonomi og innfrir dermed alle kravene for å vinne Cityprisen.

Cityprisen er en utmerkelse som deles ut til byggherrer som strekker seg lenger med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi,og bygget ska være miljø- og klimaeffektivt.

Aker Brygge vant i februar i år den prestisjetunge Cityprisen i Oslo for 2016. Neste vinner her kåres i februar 2017.

Powered by Labrador CMS