Bergens ukjente eiendomskonge(r)

Bergenseren Geir Paulsen eier sammen med søsknene eiendommer for mer enn 1,2 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Bergens Tidende (BT.no) skriver at Paulsen-familien til sammen har 101 boliger i Bergen. De er likevel størst på kontor- og næringslokaler, med om lag 60 000 kvadratmeter. Disse eiendommene kontrolleres av selskapet MNG Holding, der de tre søsknene Geir Paulsen, Marianne Strand Larsen og Nils Paulsen og eier en tredjedel hver.

Paulsen har tidligere opplyst til BT at eiendomsmassen totalt til MNG Holding er verdt 1,2-1,3 milliarder kroner. Årlige leieinntekter ligger på rundt 80 millioner kroner. BT skriver at Paulsen nå venter på reguleringsplanen for Mindemyren.

Her sitter søsknene med 20 mål næringsareal som skal bygges ut i Fabrikkgaten 3 og 5. Byrådet i Bergen vedtok 30. august i fjor offentlig ettersyn av områdereguleringsplanen for Mindemyren. Selv holder MNG Holding til i Fabrikkgaten 8 C (se foto).

Dette området var tidligere preget av lagerhaller og industri. Nå kan det komme opp til 22 000 kontorarbeidsplasser i området, som ligger en snau kilometer sør for Store Lungegårdsvannet.

Paulsen-søsknene vurderer ifølge BT.no å selge Fabrikkgaten 8 og 10. Dette selskapet hadde i 2011 inntekter på 4,7 millioner kroner, slik at salgssummen kan bli rundt 60 millioner kroner.

MNG har også overtatt Nordea-bygget i Allehelgens gate 2, som er under full renovering. Dette er en større eiendom, med årlige inntekter på over 14 millioner kroner.

Geir Paulsen tror det vil være et bra marked for næringsarealer i Bergen sentrum fremover. Men DNB er i ferd med å føre opp et administrasjonsbygg i Solheimsviken på 43 000 kvadratmeter, som kan gi et prispress nedover på leieprisene i Bergen sentrum.

DNBs nye kontor skal for øvrig være innflyttingsklart 1. september i år.

Foto: MNG Holding

Powered by Labrador CMS