Advokatenes høyborg

Publisert Sist oppdatert

Det var på mange måter Wikborg Rein som satte standarden for hvor de store advokatfirmaene senere skulle etablere seg. Så tidlig om i 1945 flyttet dette selskapet inn i bygget Solplassen, som har adresse Kronprinsesse Märthas plass 1 like ved Oslo Rådhus.

– Det er ikke akkurat noe motepreget i at vi holder til her, men det er sentralt i forhold til både offentlig kommunikasjon, klienter og andre advokatfirmaer, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Jon Fredø i Wikborg Rein.

Les også: Hva er «villamessig»?

Populært i Vika

Norges fremste eiendomsadvokat, Stig Bech, har også vært ansatt hos Wikborg Rein. I perioden 1993-2002 var han både advokat, fast advokat og senere partner i selskapet. Nå er han partner i advokatfirmaet BAHR, som flyttet fra Aker Brygge til Tjuvholmen i 2012.

– Vika er fortsatt populært blant de store advokatfirmaene, men området er nå blitt utvidet med Aker Brygge og Tjuvholmen, sier han.

Les også: Lovendring kan bli gullkantet

Les også: Dette er landets beste eiendomsadvokater

Les også: Nok en momsfelle for fall

Mens Wikborg Rein var først i Vika, var BAHR først på Aker Brygge. Nå er det imidlertid Tjuvholmen som gjelder for Norges femte største advokatfirma målt etter omsetning.

Jobber mye

– Det er veldig hyggelig å jobbe på Tjuvholmen. Mange advokater jobber mye og fleksibelt, derfor blir omgivelsene ekstra viktige, sier Bech.

Han mener at de nye lokalene til BAHR har en veldig god effekt på staben, samtidig som de kan tiltrekke seg flinke folk og holde på dem.

Bech påpeker også at BAHR i sine nye lokaler har store, fleksible og representative møteromsfasiliteter med høy service.

Les også: – Ny forskrift om sikkerhetsstillelser

Les også: Bråsnur om fjernvarme

En ny standard

– Vi tilbringer mye tid til å snakke sammen og finne løsninger. Mens de tidligere lokalene våre var dype, mørke og store, er de nå mer åpne og effektive. Tjuvholmen har vært med på å sette en helt ny standard for gode lokaler i advokatnæringen. Det er også morsomt å se våre gamle lokaler slik de nå snart står klare for våre gode konkurrenter hos Wiersholm. NPRO har her gjort et grep som virkelig er denne flotte plasseringen verdig, mener han.

Advokater har tradisjonelt jobbet i cellekontorer for å få ro til arbeidet, men i BAHRs nye lokaler på Tjuvholmen er det nå en delvis åpen løsning.

Les også: Vil forenkle mva-reglene for utleiere

Les også: Slurv gir skattesmell 

Cellekontor

Blant dem som sverger til tradisjonelle cellekontorer, er advokatfirmaet Kluge. Selv om dette selskapet har hovedkontor i Stavanger, befinner hovedvirksomheten seg i Oslo. Av de i skrivende stund 156 ansatte i Kluge, er det plass til drøyt 100 av dem i de nye lokalene som snart står klare i det tidligere hovedkontoret til DNB på Aker Brygge.

– Våre ansatte tilbringer mange timer på jobb, derfor er lys og luft viktig. I tillegg har vi støykrav, slik at klientmøter og andre møter kan foregå uforstyrret. Vi har også lagt opp til cellekontorer for de ansatte, forteller Bosse Langaas, leder for strategi og operasjonell drift i Kluge.

Selskapet flytter ikke langt. I dag har Kluges Oslo-virksomhet lokaler i Støperigata 1 – også det på Aker Brygge.

Les også: All time high for eiendomsadvokatene

Les også: En avtale er en avtale – eller..?

På flyttefot

Også advokatfirmaet Wiersholm er på flyttefot til Aker Brygge. Wiersholm er i dag lokalisert i Ruseløkkveien, på toppen av kjøpesenteret House of Oslo i Vika. I 2015 flytter advokatfirmaet inn i Stranden 1 – i de tidligere lokalene til BAHR. I bygget får de selskap av DNO og det Christen Sveaas-eide selskapet Kistefos.

Advokatfirmaene ønsker ikke å kommentere leienivået, men prisene for de fleste store aktørene i området Vika-Aker Brygge-Tjuvhomen ligger i leiet 3-4.000 kroner per kvadratmeter. Et par av aktørene ligger trolig litt høyere.

– Det er et vidt spenn i prisene, men de er først og fremst knyttet til tidspunktet for avtaleinngåelsen og ikke beliggenhet, sier en aktør. 

Les også: – Fallgruve fjernes

Les også: – Så galt kan det gå

Samme adresse

Tre av selskapene på listen over de største advokatfirmaene er lokalisert i Bjørvika; PricewaterhouseCoopers, Deloitte og Ernst & Young. Disse inngår imidlertid i konserner som tilbyr flere tjenester, deriblant revisjon, derfor er ikke disse typiske advokatfirmaer.

De eneste selskapene på listen som har samme adresse, er Haavind og Arntzen de Besche. Begge disse firmaene holder til Hydrobygget i Bygdøy Allé 2.

Les også: Nye regler for eiendomsmegling

 

Powered by Labrador CMS