2007-priser i Hellas

Publisert Sist oppdatert

Kreta er og blir et svært ettertraktet turistmål for de fleste av oss. Finanskrisen og den påfølgende selvpåførte økonomiske krisen har imidlertid gjort ferieboligkjøperne usikre, sier Agnar D. Carlsen i Norsk Megling.

Les også: – Kjøpers marked nesten over hele fjøla

– Krisene i seg selv og den påfølgende usikkerheten gjorde at ferieboligmarkedet bråstoppet i 2008. Boligprisene sank umiddelbart, spesielt i de lavere prissegmentene. Gjennom 2009 og 2010 var det absolutt et kjøpers marked i Hellas, men ingen kjøpte. Samtidig ble det også bråstopp i all utbyggingsaktivitet. Dermed ble det nesten ikke bygget nye ferieboliger i perioden fra 2008 og frem til i dag, sier Carlsen. 

Les også: Gresk raseri over skattekrav

Les også: Profesjonelle eiendomsinvestorer skyr Hellas

Les også: Gresk svalestup i eiendom

Fordi utbyggingstakten tidligere år heller ikke hadde vært i nærheten av det volumet vi så i for eksempel Spania, er ikke landets lagerbeholdning i form av usolgte boliger voldsomt stor. 

Les også: Flere vil ha eiendom i utlandet

– Det betyr at prisnedgangen aldri ble like voldsom som i Spania, USA eller Dubai. Det betyr også at prisene i dagens marked ligger omtrent på nivå med, eller litt lavere enn i 2007. Det er kjøpers marked i dag, og i de fleste tilfeller godt mulig å presse utropspriser ned i alle fall med 10 prosent. Men prisnivået er midt på treet, sammenlignet med andre middelhavsland; og Hellas er slett ikke blant billigmarkedene. Regn med minimum 14.000 kroner kvadratmeteren, og det går raskt oppover med beliggenhet, sier Agnar D. Carlsen. 

Les også: Her har prisene falt 65 prosent

Les også: Fikk bank av eiendom

Les også: Vil ha kortere vei til hytta

Les også: Vil øke skattetrykket på ferieboliger

Les også: Treg start for hyttesalget ved sjøen

Les også: God gli på fjellet

 

Powered by Labrador CMS