NORSK AI: I 2018 ble Bouygues Immobilier som spesialiserer seg i å utforme bærekraftige områder med blandet bruk, valgt til å utvikle Charenton-Bercy-prosjektet som er et gammelt industriområde i Paris. Til det arbeidet skal de bruke norsk teknologi.
NORSK AI: I 2018 ble Bouygues Immobilier som spesialiserer seg i å utforme bærekraftige områder med blandet bruk, valgt til å utvikle Charenton-Bercy-prosjektet som er et gammelt industriområde i Paris. Til det arbeidet skal de bruke norsk teknologi.

Tar norsk eiendomsteknologi til Kontinentet

En av Europas ledende eiendomsutviklere satse på norsk, kunstig intelligent.

Publisert

I går signerte Nathalie Watine, Bouygues Immobiliers konsernsjef for digital transformasjon og Håvard Haukeland, medgründer og administrerende direktør i Spacemaker, i en partnerskapsavtale.

– Ved å samarbeide med en av Europas ledende eiendomsutviklere lanserer vi vår teknologi i det franske markedet, sier Haukeland i en pressemelding.

LES OGSÅ: Satser millioner på kunstig intelligens

Avtalen markerer det første franske partnerskapet i Spacemakers Frontier Program – et program designet for inngang i nye markeder hvor utvalgte eiendomsutviklere får tilgang til selskapets AI-plattform.

–  Vi har som mål å bidra til å bygge bedre og mer bærekraftige byer med AI. Etter den vellykkede lanseringen i Norden, er vi stolte over å samarbeide med en av Europas mest fremtidsrettede eiendomsutviklere, påpeker Haukeland.

LES OGSÅ: Skal bruke en halv milliard i den lille sørlandsbyen

Bouygues Immobilier skal i 2020 altså begynne å bruke norsk teknologi i seks av de viktigste prosjektene, inkludert Charenton-Bercy-distriktet.

– Jeg er veldig glad for samarbeidet som er et perfekt eksempel for vår innovasjons- og digitaliseringsstrategi, sier Pascal Minault, president for Bouygues Immobilier.

LES OGSÅ: Kjøpte for 70 mill, selger for 270

Spacemaker gir utviklingsteam muligheten til å maksimere potensialet til en tomt gjennom rask generering, analyse og evaluering av design basert på fysiske data, forskrifter og preferanser. Plattformen bruker AI for å forbedre beslutningsstøtte og samhandling i eiendomsutvikling.

Det norske selskapet har nå flere enn 100 ansatte og mottok i juni 2019 25 millioner dollar i serie A-finansiering fra risikokapitalinvestorene Atomico og Northzone. Fra hovedkontoret i Oslo har de ekspandert internasjonalt til Barcelona, ​​Stockholm, Gøteborg og på MIT i Boston.

LES OGSÅ: Kjøpte byggård, gikk konkurs

Bouygues Immobilier hadde et par tusen ansatte og en omsetning på 2,628 millioner euro i 2018. Med flere kontorer i Frankrike og tre i utlandet, har selskapet i over 60 år utviklet bolig-, tertiær- og kommersielle eiendomsprosjekter i flere enn 250 tettsteder gjennom et tett nettverk av lokale byråer.

LES OGSÅ: Titalls boligkjøpere går til sak mot Axer Bolig

Powered by Labrador CMS